2015-03-14 21:01:07
Φωτογραφία για Καταγγελία-σοκ: 13.000 νεκροί σε βασανιστήρια στη Συρία
Αριθμούς που προκαλούν φρίκη, σχετικά με τα βασανιστήρια στις κυβερνητικές φυλακές, από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία πριν από τέσσερα χρόνια, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν 13.000 Σύροι έχουν πεθάνει από τα βασανιστήρια. «Το Παρατηρητήριο έχει καταφέρει να καταγράψει ότι 12.751 άνθρωποι που πέθαναν από τα βασανιστήρια από την έναρξη της συριακής εξέγερσης (...), μεταξύ αυτών 108 παιδιά», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών, ιατρικών, στρατιωτικών και αυτοπτών μαρτύρων, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο αριθμός δεν περιλαμβάνει τους 20.000 ανθρώπους που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί στις φυλακές του καθεστώτος. «Κάποιοι συγγενείς των μαρτύρων αναγκάστηκαν να υπογράψουν δηλώσεις στις οποίες έλεγαν ότι τα θύματα σκοτώθηκαν από τους αντάρτες», οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδροΜπασάρ αλ Άσαντ εδώ και τέσσερα χρόνια, επισημαίνεται από την ίδια πηγή.


Από την έναρξη της ειρηνικής, αρχικά, εξέγερσης εναντίον του Άσαντ την 15η Μαρτίου 2011, η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι κρατήθηκαν στις φυλακές και στα κρατητήρια των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας. Μεταξύ αυτών είναι πολλοί διαφωνούντες και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Αμπντελαζίζ αλ Χάγερ και ο Μάζεν Νταρουίς.

Η καταγγελία αυτή δεν είναι η μόνη. Πριν από μερικές ημέρες, έκθεση των Physicians for Human Rights (των γιατρών για τα ανθρώπινα δικαιώματα) ανέφερε ότι ο συριακός στρατός σκότωσε 610 γιατρούς και ιατρικό προσωπικό από την έναρξη της κρίσης.

Σύμφωνα με την έκθεση 139 από τα 610 μέλη του ιατρικού προσωπικού που σκοτώθηκαν εκτελέστηκαν ή βασανίστηκαν, ενώ κάνει λόγο για 233 επιθέσεις εναντίον 183 νοσοκομείων και κλινικών. Η ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι η Δαμασκός ευθύνεται για το 88% των επιθέσεων εναντίον συριακών νοσοκομείων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το 97% των φόνων μελών του ιατρικού προσωπικού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ