2015-03-16 20:15:56
Φωτογραφία για Αναζητούν 10 χρόνια το φοιτητή που χάθηκε στην Κρήτη - Αμοιβή από την οικογένειά του σ' όποιον βοηθήσει
Ο 20χρ0νος φοιτητής από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, Στήβεν Κουκ, χάθηκε... πριν 10 χρόνια στην Κρήτη, κυριολεκτικά τις πρώτες ώρες της άφιξής του στο νησί. Ήταν η νύχτα της 31ης Αυγούστου προς την 1η Σεπτεμβρίου του 2005. Ο 20χρονος μόλις είχε φτάσει στα Μάλια με άλλους συμφοιτητές του και αφού ήπιαν και έφαγαν, έφυγε για το ξενοδοχείο όπου θα διέμενε. Όμως δεν έφτασε ποτέ εκεί

Ο 20χρονος τότε Στήβεν Κουκ

Από τότε η οικογένειά του, η οποία ουδέποτε έχασε την ελπίδα της για την ανεύρεσή του, αλλά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που συμμετέχουν εθελοντικά στην προσπάθεια, τον αναζητούν. Τώρα όμως οι δικοί του άνθρωποι δηλώνουν ότι έχουν νέες ελπίδες για την ανεύρεσή του και ότι είναι πεπεισμένοι πως ο Στήβεν, που θα είναι 30 χρόνων πλέον, είναι στη ζωή και βρίσκεται στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η αγγλική αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα για τις έρευνες με επικεφαλής έναν επιθεωρητή ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση το πρώτο διάστημα της εξαφάνισης του φοιτητή, ενώ η Interpol συμπεριέλαβε τον νεαρό στη βάση δεδομένων της για την αναζήτηση.


Με το θέμα ασχολήθηκε με χθεσινή της ανάρτηση η διαδικτυακή εφημερίδα του Λίβερπουλ, liverpoolecho.co.uk, στην οποία μάλιστα έκανε δηλώσει η αδελφή του Στήβεν, Λιζ, η οποία είναι δικηγόρος. Όπως σημειώνει, η ένταξη στη λίστα της Interpol και η αναζήτηση μέσω των βάσεων δεδομένων του DNA θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση.

Η οικογένειά του, οι γονείς και τα αδέλφια του, έχουν επισκεφτεί πολλές φορές την Κρήτη, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Τώρα μάλιστα ανακοινώνουν ότι δίνουν αμοιβή 7.000 ευρώ για όποιον βοηθήσει να βρεθεί ο Στήβεν.

Οι γονείς του Στήβεν Κουκ με την αφίσα για το εξαφανισμένο παιδί τους στα χέρια (φωτο crewechronicle.co.uk)

Παράλληλα στο facebook υπάρχει σελίδα με χιλιάδες μέλη με τον τίτλο FIND STEVEN COOK, μέσω της οποίας γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεσή του. Εθελοντές που βοηθούν στην αναζήτησή του μοιράζουν συχνά αφίσες στα Μάλια αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς η οικογένειά του πιστεύει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. "Είναι ένα μεγάλο μυστήριο, οι άνθρωποι δεν εξαφανίζονται έτσι", λέει η αδελφή του. Οι δικοί του πιστεύουν ότι ο Στήβεν είτε χτυπήθηκε στο κεφάλι και δεν θυμάται ποιος είναι είτε στο ποτό του υπήρξε κάτι εκείνο το βράδυ της εξαφάνισης.

Η σελίδα στο facebook

Τώρα ο επιθεωρητής που έχει αναλάβει την υπόθεση ετοιμάζεται να έλθει και πάλι στην περιοχή μαζί με την οικογένειά του.

Η εξαφάνιση

Σε δημοσίευμά της, την εποχή της εξαφάνισης, η εφημερίδα "Πατρίς" είχε παρουσιάσει τη διαδρομή του εκείνη την ημέρα πριν εξαφανιστεί, η οποία ήταν η εξής:

"Στις 31/8/2005 στις 8.30 μ.μ ο 20χρονος τότε Steven και οι φίλοι του ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο «Φρίξος» που έμεναν για μία βόλτα στα μπαρ της περιοχής.

Από τις 20.30 μέχρι και τις 23.40 επισκέφτηκαν συνολικά έξι μπαρ τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης. Στη συνέχεια αναχώρησαν για ένα άλλο μπαρ όπου παρέμειναν μέχρι τη μια το πρωί, ενώ είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας ο Steven μαζί με το φίλο του Αντυ με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους για να ξεκουραστούν, αφού προηγουμένως έκαναν μία σύντομη στάση για φαγητό. Όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας, κατά την επιστροφή τους πέρασαν από ένα μπαρ όπου τους είπαν ότι μπορούν να πιουν μπίρα πληρώνοντας μονάχα ένα ευρώ. Αποφάσισαν να μπουν στο μπαρ το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο και οι δύο φίλοι χάθηκαν μέσα σε αυτό.

Ο φίλος του με τον οποίο ο αγνοούμενος Βρετανός μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο επέστρεψε σε ένα από τα μπαρ που διασκέδαζαν οι φίλοι τους. Εκεί έφτασε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο νεαρός Βρετανός εθεάθη έξω από ένα μπαρ και μάλιστα ρώτησε μία κοπέλα που δούλευε σε αυτό για το πώς θα πάει στο ξενοδοχείο. Εκείνη του είπε ότι δε γνωρίζει και όπως ανέφερε τον είδε να παίρνει λάθος κατεύθυνση στο δρόμο που οδηγεί για το Σίσι.

Ο Steven δεν είχε πολλά χρήματα μαζί του, είχε όμως μία τραπεζική κάρτα την οποία προκύπτει ότι δε χρησιμοποίησε ποτέ ξανά μετά την εξαφάνισή του.

Ο Steven Cook έχει ύψος 1,75 εκ, πράσινα μάτια, αδύνατος με καφέ μαλλιά.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Ο Στήβεν έχει ένα σημάδι στην εξωτερική γωνία του δεξιού ματιού του. Έχει επίσης ένα σημάδι μεταξύ 2 - 2.5 εκ. στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Δαγκώνει επίσης τα νύχια του".
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
LockBlur: Cydia tweak new free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
LockBlur: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ