2015-03-17 13:16:06
Φωτογραφία για Έρχονται ηλεκτρονικά-ραβασάκια από την εφορία - Ποιοι κινδυνεύουν με κατασχέσεις
Ένα εκατομμύρια ηλεκτρονικά ραβασάκια ετοιμάζεται να στείλει η ΓΓΔΕ στους φορολογούμενος, υπενθυμίζοντας ότι έχουν υπέρογκα χρέη προς την Εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών, που έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει ρευστό, ενεργοποιεί τη ρύθμιση- εξπρές για τους οφειλέτες του Δημοσίου, με βασικό γνώρισμα το «κούρεμα» των προσαυξήσεων ως το 100%.

Ο στόχος της ρύθμισης- εξπρές είναι οι πολύ παλιοί οφειλέτες, που έχουν φορτωθεί με υπέρογκες προσαυξήσεις στην πορεία των χρόνων και πλέον είναι ασύμφορο γι' αυτούς να μπουν σε κάποια ρύθμιση. Η ρύθμιση αυτή, που θα μείνει ανοικτή ως τις 27 του μήνα έχει, όμως, μια διαφορά: Αν κάποιος πληρώσει το 100% της βασικής οφειλής, θα "κουρέψει" το 100% των προσαυξήσεων ακόμα κι αν αυτές είναι υπερδιπλάσιες της αρχικής οφειλής. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο πήχης των προσδοκιών έχει τεθεί πολύ χαμηλά, αφού αυτές οι οφειλές έχουν χαρακτηριστεί λίγο ως πολύ ανεπίδεκτες είσπραξης.

Σήμερα ή αύριο, επίσης, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση των 100 δόσεων, για την οποία το υπουργείο Οικονομικών έχει μεγαλύτερες προσδοκίες. Το υπουργείο εκτιμά ότι θα «απελευθερωθούν» πολλοί οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ που σήμερα δεν μπορούσαν να τα ρυθμίσουν, ενώ θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι δεν πλήρωσαν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Πηγή: sofokleousin
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ