2015-03-17 16:17:05
Φωτογραφία για Δεκαήμερο προσφορών με υψηλές εκπτώσεις στην πληρωμή φόρων
Αγώνας δρόμου του Υπουργείου Οικονομικών για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στον κρατικό κορβανά μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1.000.000 οφειλέτες στέλνει η εφορία, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη, στα οποία περιλαμβάνεται σημαντική διαγραφή των προσαυξήσεων Μισθοί, συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις του Δημοσίου «τρέχουν» και οι ανάγκες για ρευστό παραμένουν έντονες. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να στείλει, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη, 1 εκατ. ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη, επιδιώκοντας να τους δελεάσει μέσω μιας σημαντικής διαγραφής των προσαυξήσεων που τους έχουν επιβληθεί κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου, ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν, θα διαγράφεται το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.


Με ρυθμό 100.000 ειδοποιητήρια/ημέρα το ΥΠΟΙΚ ελπίζει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών. Ήδη, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν ξεκινήσει τη «διαλογή» στη βάση συστήματος ανάλυσης ρίσκου (risk analysis) των περιπτώσεων εκείνων όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών (απόρριψη πτωχευμένων ή αδρανών επιχειρήσεων) και αυτών όπου παρατηρούνται μεγάλες προσαυξήσεις λόγω προστίμων.

Μέχρι τις 27 Μαρτίου θα ισχύουν οι... προσφορές του ΥΠΟΙΚΗ σχετική τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Το εν λόγω ζήτημα τέθηκε επί τάπητος και κατά τη διάρκεια σύσκεψης ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.

Ωστόσο, οικονομικοί αναλυτές επιμένουν πως οι προσδοκίες του ΥΠΟΙΚ παραμένουν συγκρατημένες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο τοπίο των… 100 δόσεων, το οποίο παραμένει σε ισχύ έως τις 31 Μαρτίου. Πηγές από τη ΓΓΔΕ αναφέρουν πως μόλις… 215.000 φορολογούμενοι έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης για χρέη 2 δισ. ευρώ, τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 76 δισ. ευρώ.

Πηγή: madata
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ