2015-03-17 18:27:10
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία αναγνώστη για την Vodafone
Αγαπητό Tromaktiko,

Θέλω να αναφερθώ σήμερα για ένα συμβάν που είχα σε κατάστημα της Vodafone Το συμβάν έχει να κάνει με το δικαίωμα που όλοι έχουμε να κάνουμε αίτημα φορητότητας σε άλλο πάρόχο κινητής τηλεφωνίας.

Η Vodafone λοιπόν για να καταχωρήσει το αίτημα φορητότητας απαιτούσε απο εμένα σαν πελάτη να υπογράψω τα συμβόλαια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ωστε να με δεσμεύσει όσο γίνεται περισσότερο...Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με δελτίο τύπου στις 27/9/2014 αναφέρει ρητά τα εξής:

Στην κινητή τηλεφωνία, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα ακύρωσης της αίτησης φορητότητας μέχρι να παραλάβει τη νέα κάρτα SIM από τον νέο πάροχο. Η κάρτα θα χορηγείται πλέον υποχρεωτικά μετά την αποδοχή της αίτησης φορητότητας από τον υφιστάμενο πάροχο.

Κρατάμε λοιπόν την φράση κλειδί : Η κάρτα θα χορηγείται πλέον υποχρεωτικά μετά την αποδοχή της αίτησης φορητότητας από τον υφιστάμενο πάροχο. Πως με βάζεις λοιπόν να υπογράψω με το ζόρι?? Αποδέχθηκε ο πάροχος μου το αίτημα που κατέθεσα σε άλλο δίκτυό;


Κοινώς αν ο υφιστάμενος πάροχος θελήσει να σε κρατήσει σαν πελάτη αλλά τηρείς τις προυποθέσεις για φορητότητα δεν θα μπορεί να σου κάνει αντιπροσφορά γιατί πλέον θα δεσμεύεσαι με συμβόλαιο και μεταφέρεσαι αυτόματα ακόμα και την ίδια μέρα στο πάροχο που έκανες το αίτημα φορητότητας!

Ο υφιστάμενος πάροχος είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί το αίτημα σου και μπορεί να το απορρίψει μόνο για τους εξής λόγους:

Ο Κανονισμός της Φορητότητας ορίζει αυστηρά τους λόγους για τους οποίους ο πάροχος Δότης οφείλει να απορρίψει την αίτηση φορητότητας ενός συνδρομητή. Ο πάροχος Δότης

οφείλει να απορρίψει την αίτηση φορητότητας αριθμού μόνο:

- Εάν ο Α.Φ.Μ. ή ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ή Διαβατηρίου της αίτησης είναι διαφορετικός σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία που έχει ο πάροχος Δότης στην κατοχή του.

- Εάν ο αριθμός (ή οι αριθμοί) για τον οποίο υποβάλλεται η αίτηση είναι μη ενεργός

- Εάν ο αριθμός (ή οι αριθμοί) για τον οποίο υποβάλλεται η αίτηση ανήκει σε άλλον συνδρομητή.

- Στην περίπτωση μεταφοράς ομάδας συνεχόμενων αριθμών, όταν η ομάδα δεν έχει συγκεκριμένο μέγεθος, όπως αυτό ορίζεται στον Κανονισμό της Φορητότητας.

Συνεπώς χάνει και η εταιρία την διαπραγματευτική της ικανότητα με τον πελάτη της και ο πελάτης απο την πλευρά του ίσως κάποια καλύτερη πρόταση για το ίδιο...

Ωστόσο αναφέρομαι στο συμβάν για την παράνομη τακτική που ακολούθησε το κατάστημα (αν και έχω ενημερωθεί πως πλέον αποτελεί πάγια τακτική των περισσοτέρων να δέχονται αιτήματα φορητότας μόνο έφόσον υπογράψεις εκείνη την στιγμή..) ενώ ακολούθησε και τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone και μου επιβεβαίωσε οτι η πολιτική του καταστήματος να καταχωρήσει το αίτημα και να υπογράψω εκείνη την στιγμή είναι σωστή!

Κοινώς τους κανόνες τους διαμορφώνουν όπως θέλουν...

Και για του λόγου το αληθές ένα φρέσκο νέο όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ναυτεμπορικής:

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.486.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, επέβαλε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) κατόπιν διερεύνησης καταγγελιών και αυτεπάγγελτων ελέγχων για αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων φορητότητας καταναλωτών στο διάστημα από το 2011 έως και 2013.

Ειδικότερα, πρόστιμο 1.223.000 ευρώ επιβλήθηκε στην COSMOTE, 2.593.000 ευρώ στη VODAFONE και 1.670.000 ευρώ στη WIND. 

Φυσικά το αίτημα δεν το καταχώρησα, απλά θέλω να αναφερθώ στο γεγόνος για να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας και να μην πέφτουμε θύματα εκμετάλλευσης.

Δεν έχουν δικαίωμα σε κανέναν συνδρομητή οι πάροχοι να το βάζουν να υπογράψει με το ζόρι συμβόλαια για ένα αίτημα φορητότητας χωρίς να υπάρχει έγκριση απο τον υφιστάμενο πάροχο!

Μπορείτε να δείτε εδώ Και το δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ