2015-03-17 23:12:45
Φωτογραφία για Λευκός Οίκος: Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη
Την κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, όσο προσπαθούν να επιλύσουν τις... μεταξύ τους διαφορές, παρακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Οταν ρωτήθηκε για το ρόλο του Μπαράκ Ομπάμα, στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων εβδομάδων για το ελληνικό θέμα, αλλά και για τις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου με την Ανγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι δεν έχει να προσθέσει πολλές λεπτομέρειες.

«Εχουμε αναγνωρίσει στο παρελθόν ότι δεν είναι ασυνήθιστο τα οικονομικά θέματα της Ευρώπης να απασχολούν τις συζητήσεις τους» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «προφανώς, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται πολύ για τη χρηματοπιστωτική και οικονομική υγεία του ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους μας».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι αυτό είναι κυρίως ένα θέμα του υπουργείου Οικονομικών, που έχει «το σημείο επαφής» για την παρακολούθηση αυτής της κατάστασης και τη συμμετοχή σε συνομιλίες με τους ομολόγους του, τόσο σε ολόκληρη την ΕΕ όσο και στην Ελλάδα, «καθώς οι δύο αυτές οντότητες εργάζονται για να επιλύσουν τις διαφορές τους», τόνισε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ