2015-03-18 18:27:46
Φωτογραφία για Δεν θα αλλάξει ακόμα ο νόμος για τις κρατικές προμήθειες - Δείτε πότε θα γίνει αυτό
Στις καλλένδες πάει ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις που αφορά στις... κρατικές προμήθειες. Σε εμβόλιμο άρθρο στο ν/σ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται μέχρι τις 31/12/2015 η εφαρμογή του.

Η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ:

Το νέο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών που διαμόρφωνε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014, δεν έχει ολοκληρωθεί από άποψης τεχνικών υποδομών και προετοιμασίας της δημόσιας διοίκησης και των φορέων της αγοράς για αυτόν.

Ο ίδιος ο νόμος απαιτεί πλήθος δευτερογενών νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες με αποτέλεσμα σήμερα να μη μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή.

Η πολιτική ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο μεταρρυθμιστικός οίστρος που σταματούσε με την ψήφιση των νόμων και η συστηματική αδιαφορία για τους θεσμούς που καλούνταν να υποστηρίξουν αυτή την σημαντική τομή για τη χώρα και τα δημόσια οικονομικά οδήγησε στην σημερινή αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υιοθέτησης των νέων διαδικασιών.


Το υπουργείο Οικονομικών, διαβεβαιώνει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση «παραμένει αταλάντευτα προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της εφαρμογής ενός καθεστώτος σύναψης δημοσίων συμβάσεων, βασισμένο σε ένα ασφαλές πληροφοριακό σύστημα, με απλοποιημένες και διαφανείς διαδικασίες».

Σε αυτό το πλαίσιο «προσανατολίζεται προς την ενσωμάτωση των νεώτερων ευρωπαϊκών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία γύρω από τις δημόσιες συμβάσεις και στην συνεργασία με διεθνείς θεσμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, για την υιοθέτηση των καλύτερων διεθνών πρακτικών ώστε να εξασφαλιστούν τα μέγιστα δημοσιονομικά οφέλη για τη χώρα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ