2015-03-19 15:32:35
Φωτογραφία για Δ. Μάρδας: Το κράτος μπορεί να καλύψει τυχόν απώλειες των ασφαλιστικών Ταμείων
Σε ερώτηση στη Βουλή από βουλευτή της Χρυσής Αυγής απάντησε, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Η ερώτηση αφορούσε για τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και το κατά πόσο θα μπορούν να τα εκμεταλλευτούν καταθέτοντάς τα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: "μόλις χθες η Βουλή ψήφισε την τροπολογία με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία δύνανται να τοποθετήσουν χρήματα, τα ταμειακά τους διαθέσιμα, στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σε repos ή σε άλλους τίτλους. Στο πλαίσιο της τροπολογίας αυτής, το κράτος έρχεται να καλύψει πλήρως ενδεχόμενες ζημίες προκληθούν από τις συγκεκριμένες συναλλαγές, είπε ο κ. Μάρδας επικαλούμενος τις πρόνοιες της τροπολογίες".

Με λίγα λόγια ο κ.Μάρδας τονίζει ότι το κράτος θα μπορέσει να καλύψει τυχόν νέες ζημιές των ήδη λεηλατημένων Ταμείων.

Και συνέχισε λέγοντας: "τα χρήματα αυτά δεν είναι χρήματα που έχουν σχέση με άμεσες πληρωμές αλλά είναι χρήματα τα οποία έχουν τα Ταμεία και ως εκ τούτου μπορούν να τα εκμεταλλευτούν με καλύτερο τρόπο".

Επανέλαβε επίσης ότι "η τροπολογία αναφέρεται στο δυνητικό της διαδικασίας και δεν υπάρχει υποχρέωση των Ταμείων να τοποθετήσουν τα χρήματα αυτά στην ΤτΕ". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ