2015-03-20 09:26:36
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Φεύγοντας ο Χαρδούβελης είχε πάρει όλες τις συμβάσεις σπίτι του! [video]
Μαζί του πήρε το αντίγραφο του αιτήματος της προηγούμενης κυβέρνησης για δίμηνη τεχνική παράταση του Μνημονίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, όταν αποχώρησε από το υπουργείο, όπως αποκάλυψε στην Βουλή ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Ν. Μαυραγάνη.

Το συγκεκριμένο έγγραφο βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο που πήρε μαζί του ο Γκ. Χαρδούβελης με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει κανένα αντίγραφο!

Ο Γ. Βαρουφάκης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει αντίγραφο ούτε για την σύμβαση με το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την ζητήσει από το ίδιο το ΔΝΤ. Σχολίασε επίσης ότι χρειάστηκαν 3,5 μέρες για να βρεθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου η δανειακή σύμβαση με τους εταίρους.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα νόμιμο τονίζοντας όμως ότι αυτό είναι μια «πρακτική που δεν συνάδει με ευνομούμενο κράτος. Ο Γ. Βαρουφάκης παρατήρησε ότι είναι λάθος όλων που «έχουμε ανεχθεί αυτό το νομικό κενό» κι υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση νομοθέτηση.

«Δεσμεύομαι ότι ο επόμενος δεν θα βρει αυτό το απόλυτο κενό» επισήμανε χαρακτηριστικά. Για πλημμέλεια που ενέχει ποινικές ευθύνες έκανε λόγο ο Ν. Μαυραγάνης.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ