2015-03-20 18:52:20
Φωτογραφία για ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία αλλάζει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία κατατέθηκε στη Βουλή. Και οι δύο αλλαγές είναι προς όφελος των ασφαλισμένων οι οποίοι βαρύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα:

Με την πρώτη αλλαγή μπορούν να ενσωματωθούν στη ρύθμιση οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2 Μαρτίου 2015. Ενώ η αρχική ρύθμιση προέβλεπε ότι θα ρυθμίζονταν χρέη μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου, τελικώς θα ρυθμιστούν οφειλές και του Φεβρουαρίου

Με τη δεύτερη επιλογή, αλλάζουν, για την ακρίβεια διευρύνονται, τα κλιμάκια της ρύθμισης. Έτσι, οι οφειλέτες θα έχουν περισσότερες επιλογές για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα χρέη τους. Η νέα «κλίμακα» διαμορφώνεται ως εξής:  

Εφάπαξ καταβολή οφειλών: έκπτωση 100%Ρύθμιση έως 36 δόσεις: έκπτωση: 80%Ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις: έκπτωση: 70%Ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις: έκπτωση 60%Ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις: έκπτωση 50%Όπου αναφέρεται η έννοια έκπτωση, γίνεται λόγος για τη διαγραφή επί των προσαυξήσεων. 

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ