2015-03-21 14:35:06
Φωτογραφία για Σημείο αναφοράς για τα προϊόντα της Ηλείας το 3ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»
Σημείο αναφοράς, ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων της Ηλείας αποτελεί το 3ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», όπως τονίστηκε από... όλους τους παριστάμενους κατά την επίσημη τελετή των εγκαινίων χθες το απόγευμα στο βοηθητικό γυμναστήριο της Αμαλιάδας.

Η μεγάλη γιορτή της Αμαλιάδας και της Ηλείας συγκεντρώνει για ακόμη μία φορά τα βλέμματα και αυτό επισημάνθηκε και κατά την διάρκεια των εγκαινίων.

Η τελετή ξεκίνησε με την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, που μάγεψε με τις μουσικές της και στη συνέχεια τελέστηκε ο Αγιασμός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, με τη συμμετοχή ιερέων της Αμαλιάδας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης έδωσε συγχαρητήρια για την διοργάνωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το συγκεκριμένο Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αμαλιάδα και επεσήμανε ότι οι κάτοικοι του νομού έχουν ευνοηθεί από το Θεό, καθώς ζουν σε μία εύφορη γη και ευχήθηκε η Ηλεία να είναι πάντοτε καρποφόρα και να μεταδίδει υλικά και πνευματικά αγαθά και να τιμά ολόκληρη την Ελλάδα, έτσι ώστε η χώρα με τη σειρά της να προσφέρει τα πνευματικά και υλικά αγαθά σε ολόκληρο τον κόσμο.


Η μεγάλη γιορτή

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος μίλησε για τη μεγάλη γιορτή της Αμαλιάδας και της Ηλείας και τόνισε ότι η Ηλεία δείχνει το δρόμο της υπέρβασης της κρίσης μέρα από τη συμπόρευση των τοπικών αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων, καθώς είπε ότι η πραγματική οικονομία είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα. Ευχήθηκε δε, το Φεστιβάλ να εξελιχθεί σε εθνικό και αργότερα σε διεθνή θεσμό προώθησης προϊόντων αλλά και σε μηχανισμό σφυρηλάτησης ισχυρών δεσμών συνεργασίας μεταξύ όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Οργάνωση ζώνης κηπευτικών

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ηλείας κ. Απόστολος Κατσιφάρας ευχήθηκε το Φεστιβάλ να είναι σημείο αναφοράς και εξωστρέφειας της τοπικής παραγωγής και κάλεσε άπαντες να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό στόχο για να αναδειχθεί η αξία του Νομού και της Περιφέρειας. Επεσήμανε δε ότι με την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα θα μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση.

Ο κ. Κατσιφάρας αποκάλυψε κατά την διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην οργάνωση ζώνης πρώιμων κηπευτικών προϊόντων με brand name.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσα από το Φεστιβάλ γίνονται γνωστές οι επιχειρήσεις του νομού με εντυπωσιακά αποτελέσματα, τόνισε ωστόσο ότι η παρουσία της Ηλείας θα πρέπει πλέον να είναι πιο δυναμική στο εξωτερικό, γι’ αυτό και ζήτησε να χαραχθεί το πλάνο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Το παρών στην τελετή έδωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος, ο οποίος ζήτησε μεθοδική δουλειά και καινοτομία για να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ