2015-03-21 14:48:51
Φωτογραφία για Αχαΐα: Εκφοβισμός στην συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, ακόμη και στο νήπιο!
Ένα βίντεο που έγινε πριν από λίγες ημέρες με τους μαθητές σε δημοτικό σχολείο των Καλαβρύτων.

Δυστυχώς, τραγικά επίκαιρο.

Ένα βίντεο με θέμα το σχολικό bullying και ένα μήνυμα σημαντικότατο:

«Αυτοί που ασχολούνται με το να σε μειώνουν στην πραγματικότητα νιώθουν οι ίδιοι μειονεκτικά. Το κάνουν μόνο για να νιώσουν αυτοί πιο ισχυροί».

Aπό έρευνα της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας προκύπτει ότι,πάνω από 7 στους 10 Διευθυντές και προϊσταμένους της Πρωτοβάθιας και πάνω από 8 στους 10 διευθυντές της Δευτεροβάθμιας, δήλωσαν ότι στα σχολεία τους παρατηρήθηκαν περιστατικά σχολικής βίας.

Σε σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής έχουν παρατηρηθεί αρκετά τέτοιου είδους, περιστατικά. Όπως πληροφορείται το thebest.gr έχει σημειωθεί περιστατικό εκφοβισμού ακόμα και μεταξύ πολύ μικρών παιδιών, ηλικίας 5 ετών, όπου μικρό κορίτσι δέχτηκε την αντίδραση συμμαθητών της, γιατί έκανε παρέα με υπέρβαρη συμμαθήτριά τους και μάλιστα την απείλησαν ότι αν συνεχίσει, δεν θα κάνουν πια παρέα ούτε την ίδια. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε κατάλληλα από τους εκπαιδευτικούς.

Πέρα από αυτά ωστόσο, τα πράγματα ξεπέρασαν κι άλλα όρια στη σχολική κοινότητα με παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου στα χρόνια της κρίσης να αναπτύσσουν ακόμα πιο εύκολα επιθετικές συμπεριφορές.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ