2015-03-23 18:02:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου ετοιμάζει ο Δήμος
Την άμεση οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας (από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου) θα ζητήσει η δημοτικη αρχή απο τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη σε συνάντηση που επιδιώκει το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει την χρηματοδότηση για τη συνολική ανάπλασή του.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πατρέων:

Η παραλιακή ζώνη και η χρήση της αποτελούν πεδίο οξύτατης σύγκρουσης ανάμεσα σε αντίθετα κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα.

Από τη μια το κεφάλαιο χρησιμοποιώντας ως μοχλό τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική των κυβερνήσεων, απαιτεί τη ζώνη ως φιλέτο για την καπιταλιστική εκμετάλλευση, για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του.

Από την άλλη μεριά η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που τα 7 χιλιόμετρα της λιμενικής ζώνης αποτελούν μαζί με το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο χώρο ζωτικής σημασίας για την απρόσκοπτη επαφή τους με το υγρό στοιχείο.


Οι παραλίες και οι ακτές με τον ορεινό όγκο του Παναχαϊκού είναι το φυσικό περιβάλλον που πρέπει να υπερασπίσουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Δημοτική Αρχή θα διασφαλίσει με τις διεκδικήσεις της και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση στην παραλιακή ζώνη για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

- Ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό κ. Σταθάκη για την άμεση οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου (από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου) και τη χρηματοδότηση για τη συνολική ανάπλασή του.

- Προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή και λειτουργία του νέου νότιου κοινόχρηστου πάρκου 200 περίπου στρεμμάτων.

- Απαιτούμε την άμεση μεταφορά όλων των λιμενικών λειτουργιών στο νέο λιμάνι για να προχωρήσουμε σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και εγκαταστάσεων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες όπως η πεζοδρόμηση και η χάραξη ποδηλατοδρόμου.

- Απαιτούμε να καταργηθεί κάθε περιορισμός στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στη ζώνη από Αγίου Νικολάου έως Άστιγγος και να σταματήσει κάθε είδους εργασία για την κατασκευή Μαρίνας μεγάλων σκαφών. Να φύγουν οι μπάρες και τα εμπόδια.

- Διοργανώνουμε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της λιμενικής ζώνης για να απαιτήσουμε, μαζί με το λαό, την άμεση παραχώρηση και τη ντε φάκτο ελεύθερη πρόσβαση σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ