2015-03-23 23:05:12
Φωτογραφία για Δείτε το μυστικό καταφύγιο των κεφαλών των Ναζί που ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή
Ένα μυστικό καταφύγιο, που είχε σκοπό την φιλοξενία των επικεφαλής των Ναζί... μετά την πτώση του 3ου Ράιχ, ανακαλύφθηκε στην ζούγκλα της Αργεντινής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες ανακάλυψαν στην ζούγκλα του Teyu Cuare, συγκρότημα τριών κτιρίων που χτίστηκαν από Γερμανούς, ώστε να καταφύγουν εκεί μετά την ήττα στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Αργεντινή ήταν ο "αγαπημένος" προορισμός των αξιωματικών των Ναζί, που αναζητούσαν ασφαλές καταφύγιο, μετά το 1945 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι και αν κατέφυγαν στην αργεντίνικη ζούγκλα.

Στοιχείο που συνδέει το καταφύγιο με το χιτλερικό καθεστώς είναι τα πέντε νομίσματα κοπής μεταξύ του 1938 και 1941, τα οποία ανακαλύφθηκαν στον χώρο, μαζί με ένα πιάτο που αναγράφει "Made in Germany".

O Daniel Schavelzon που ηγείται της αποστολής αναφέρει πως όπως φαίνεται από την ανακάλυψη, οι Ναζί, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου είχαν θέσει σε εφαρμογή μυστικό σχέδιο κατασκευής καταφυγίων σε απρόσιτες περιοχές όπως ερήμους, βουνά, ζούγκλες και απόκρημνους βράχους.


Περίπου 5.000 Ναζί εκτιμάται ότι διέφυγαν στην Αργεντινή.

Το 1960 ο Adolf Eichmann, εκ των οργανωτών του Ολοκαυτώματος, συνελήφθη στην Αργεντινή από ισραηλινούς κομάντος, μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπου και δικάστηκε και εκτελέστηκε. Και ο Josef Mengel, εμπνευστής τρομακτικών πειραμάτων σε ανθρώπους, γνωστός με το παρατσούκλι "Άγγελος του Θανάτου", διέφυγε μετά την πτώση του 3ου Ράιχ για την Αργεντινή.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ