2015-03-24 13:44:30
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Θρήνος για το χαμό δυο νέων γυναικών με διαφορά ωρών σε δυο θανατηφόρα τροχαία
η 46χρονη καθηγήτρια Γεωργία Κανελλοπούλου

Από το Αίγιο και συγκεκριμένα από την Τέμενη ήταν η 46χρονη καθηγήτρια φιλόλογος Γεωργία Κανελλοπούλου του Αλέξανδρου, η οποία έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου στο ύψος των Καμαρών.

Η άτυχη γυναίκα ήταν καθηγήτρια στο 1ο Λύκειο Ναυπάκτου.

Tο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες το πρωί στο 106ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό και αυτοκίνητο, πέφτοντας στη συνέχεια έξω από το δρόμο.

Η αδικοχαμένη καθηγήτρια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και πολλοί είναι οι φίλοι της που, μην μπορώντας να πιστέψουν την είδηση, κάνουν αναρτήσεις στα social media εκφράζοντας την οδύνη τους.

Στο χωριό της, στην Τέμενη, αναβλήθηκε εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας, λόγω του πένθους.


Η κηδεία της θα γίνει στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τέμενης Αιγίου, σήμερα στις 4.30 το απόγευμα. Η σορός της βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειάς της απο στις 11 το πρωί.

Η τέως βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φουντά στο συγκινητικό μήνυμά της αποχαιρετά τόσο την 46χρονη καθηγήτρια, όσο και την 41χρονη απο την Ηλεία που έχασε τη ζωή της την Κυριακή σε τροχαίο στην Πατρών Πύργου στο ύψος του Μιντιλογλίου. Και τις δυο τις γνώριζε προσωπικά.

"Και οι δύο ιδιαίτερες πατρίδες μου, τα δύο σπίτια μου, θρηνούν Το Νιοχώρι Ηλείας -κι όλοι εμείς- έχασε την σαρανταενός ετών Βαλάντω, οικογενειακή φίλη κ παιδί υπέροχο.

Η Ναύπακτος έχασε την σαρανταεξάχρονη καθηγήτρια του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου.

Και οι δύο αυτές νέες σήμερα αποφάσισαν απλά να κινηθούν στις «εθνικές» οδούς Πύργου-Πατρών και Πατρών-Κορίνθου…

Σε μια διαδρομή (κυρίως την δεύτερη και την «απίστευτη» συνέχειά της ως την Βόνιτσα) που αναγκαζόμουν και η ίδια επί 2,5 χρόνια να κάνω κατά μέσο όρο 1.500χλμ την βδομάδα, δεν υπήρξε ούτε μια φορά που να μην αναρωτηθώ αν αυτοί οι Υπουργοί που πέρασαν από την Δυτική Ελλάδα, στα χρόνια της ευμάρειας και των πολλών χρημάτων, τότε με τους ρυθμούς ανάπτυξης και τον παράλληλα ατέλειωτο δανεισμό με «αξιοποίηση πακέτων βοήθειας» (η βοήθεια προς ποιόν τελικά δεν μάθαμε), αν έστω περνώντας από κείνα τα μέρη έχουν πια τουλάχιστον την τσίπα να θρηνήσουν, να σκεφτούν…

Προσωπικά θα κάνω ό,τι -λίγο ή περισσότερο- περνά από το χέρι μου για το κάκιστο οδικό δίκτυο και τις υποδομές σε όλη την χώρα. Και για αυτή την περιοχή που τόσο αγαπώ και που της έχει φερθεί πολιτικά η ιστορία ως «δεύτερη», σε αυτή την Ελλάδα των δύο ταχυτήτων, θα κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε να βάλω έστω ένα λιθαράκι ώστε να μην έχουμε πια νέες που χάνονται άδικα, πολίτες που η ασφάλειά τους βρίσκεται στο κόκκινο και τουρίστες που φτάνοντας στην Πάτρα ή το Κατάκολο δεν πιστεύουν στα μάτια τους αντικρίζοντας τους δρόμους μας.

Γιατί δεν αξίζει σε αυτό τον τόπο τέτοια κατάντια, τέτοιος πόνος, τόσο άδικα…

Φωτογραφία: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ