2015-03-24 17:51:43
Φωτογραφία για ΔΥΟ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ 16 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ GERMANWINGS ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ
Δύο βρέφη, 16 μαθητές από τη Γερμανία και δύο συνοδοί δάσκαλοι είναι ανάμεσα στους επιβάτες του αεροσκάφους της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Σύμφωνα με την γερμανική αεροπορική εταιρεία, θυγατρική της Lufthansa, στο αεροσκάφος βρίσκονταν 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. Συντρίμμια του έχουν εντοπιστεί στο Ντιν-λε-Μπεν, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 2.000 μέτρων, σε μία περιοχή όπου η πρόσβαση είναι δύσκολη.

 

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, αλλά ότι δεν βρέθηκε κανένας επιζών.

Εκπρόσωπος της πόλης Χάλτερν αμ Ζέε στη Γερμανία εξέφρασε φόβους ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 μαθητές και δύο καθηγητές σχολείου της περιοχής, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή. Μίλησε για «έντονες υποψίες», τονίζοντας ότι αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το σχολείο έκλεισε και ότι οι καθηγητές έστειλαν τους μαθητές στα σπίτια τους.


Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι 45 Ισπανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος, ενώ η πλειοψηφία των επιβατών ήταν Γερμανοί πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Germanwings, 67 Γερμανοί είναι ανάμεσα στα θύματα. Η εταιρεία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαιναν Γάλλοι.

Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Germanwings Τόμας Βίνκελμαν μίλησε για το πώς εξελίχθηκε η τραγωδία: Το αεροπλάνο έφυγε από την Βαρκελώνη στις 10:01 το πρωί, τοπική ώρα, με προορισμό το Ντύσελντορφ. «Στις 10:47 σταμάτησε το ταξίδι του και το ύψος στο οποίο βρισκόταν και ξεκίνησε μία καθοδική πορεία. Η πορεία αυτή διήρκεσε συνολικά οκτώ λεπτά. Η επικοινωνία ανάμεσα στο αεροπλάνο και στο γαλλικό πύργο ελέγχου σταμάτησε στις 10:53. Το αεροπλάνο τότε συνετρίβη» είπε ο εκπρόσωπος. Τη στιγμή που διεκόπη η επικοινωνία, το αεροσκάφος βρισκόταν στα 6.000 πόδια.

«Δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη ένδειξη γιατί ξεκίνησε η κάθοδος» είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινήσει μία διαδικασία φημολογίας. «Πρέπει να βρούμε τι ακριβώς συνέβη το συντομότερο δυνατόν» είπε.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αρχικά, ο υφυπουργός Μεταφορών της Γαλλίας είπε ότι οι πιλότοι είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, κάτι που διέψευσε αργότερα η γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. «Έρχονται και σε εμάς αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και δεν είμαστε βέβαοι εάν το αεροπλάνο εξέπεμψε όντως σήμα κινδύνου» είπε ο Τ. Βίνκελμαν.

Ο εκπρόσωπος της Germanwings είπε ότι ο τελευταίος έλεγχος ρουτίνας του αεροσκάφους έγινε χθες, Δευτέρα, στο Ντύσελντορφ, ενώ πλήρης έλεγχος του αεροπλάνου είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013. Πρόσθεσε ότι ο πιλότος είχε δέκα χρόνια εμπειρίας με αεροσκάφη της Germanwings και της Lufthansa και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσεων με αεροσκάφη τύπου Airbus. Εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και είπε ότι από σεβασμό σε αυτές δεν θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η λίστα επιβατών.

Το αεροσκάφος είχε παραδοθεί στη Lufthansa το 1991. Στο σημείο της συντριβής μεταβαίνει ομάδα εμπειρογνωμόνων της Lufthansa, της Germanwings και της Airbus. Παράλληλα, αξιωματούχοι από τη Γαλλία και τη Γερμανία σπεύδουν στο σημείο, ανάμεσά τους οι υπουργοί Μεταφορών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Την Τετάρτη θα μεταβεί στο σημείο και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν κάποιες μέρες πριν ανασυρθούν όλες οι σοροί.

Η πτήση 4U9525, απογειώθηκε, σύμφωνα με την ισπανική AENA, στις 08:55 από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης με 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Στις 10:45 έφτασε σε ύψος 38.000 ποδιών και μόλις ένα ή δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε η καθοδική πορεία του αεροσκάφους. H επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε ενώ πετούσε βορειοανατολικά της Ντιν και συνετρίβη κοντά στην περιοχή Μπαρσελονέτ, στις γαλλικές Άλπεις, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ιταλία.

ΑΜΠΕ/Reuters/ Ass. Press

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ