2015-03-25 18:38:03
Φωτογραφία για ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ!
Το Μπακού θα φιλοξενήσει τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αθλητικούς Αγώνες το 2015 και η Βάσω Βουγιούκα θα αναλάβει να διαδώσει το μήνυμά τους.

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, θα φιλοξενήσει τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αθλητικούς Αγώνες το 2015. Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να διοργανώνει κάθε τέσσερα χρόνια τους λεγόμενους και ως Ολυμπιακούς Αγώνες των Ευρωπαίων.

Συνολικά, 5.650 αθλητές από 49 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου, θα λάβουν μέρος στους Αγώνες.

Όσον αφορά στα 18 αθλήματα που θα περιλαμβάνουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, θα υπάρχει κολύμβηση, γυμναστική, πυγμαχία, τζούντο, καράτε, ποδηλασία, πάλη, τρίαθλο, ξιφασκία, πιγκ - πογκ, τοξοβολία, μπάντμιντον, μπάσκετ three on three, βόλεϊ, μπιτς σόκερ ενώ γίνεται και προσπάθεια να περιληφθεί και ο στίβος. Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων είναι ο Σπύρος Καπράλος.


Η Βάσω Βουγιούκα θα είναι πρέσβειρα των Αγώνων και στο αγώνισμά της στην ξιφασκία βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. Πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Βουδαπέστη, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2012 και του 2013.

Πρεσβευτής θα είναι και ο Γερμανός πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, Ντιμίτρι Οβτσάροβ και στόχος είναι να προμοτάρουν τους Αγώνες μέσω των social media και όχι μόνο, ώστε να τους γνωρίσει ολοένα και περισσότερος κόσμος. Πάντως, δεν είναι μόνο οι δυο τους που θα αναλάβουν αυτό το εγχείρημα, καθώς ήδη έχουν κληθεί και άλλοι αθλητές και αθλήτριες.

Αν μη τι άλλο, για την Βουγιούκα είναι πολύ μεγάλη τιμή και σχολίασε πως "η ξιφασκία είναι ένα διάσημο σπορ στην Ευρώπη και νιώθω μεγάλη τιμή που με προσκάλεσαν να προμοτάρω τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Είχα την τύχη μέχρι σήμερα να βρεθώ σε αγωνιστώ σε όλο τον κόσμο και ξέρω πως ένα άθλημα φέρνει δίπλα του τον κόσμο. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να διαδώσω τους επόμενους μήνες το μήνυμα για τους Αγώνες Baku 2015".

ΠΗΓΗ : sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ