2015-03-25 20:03:40
Φωτογραφία για Weidmann: Τραγωδία εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει τις μεταρρυθμίσεις
Ως «τραγωδία» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην προωθήσει τις... απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidman, μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο.

Όπως αναφέρει το Reuters ο κ. Weidmann υπερασπίστηκε τον ρόλο της ΕΚΤ αλλά και των εφαρμοζόμενων πολιτικών ευρωπαϊκής έμπνευσης, στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης υποστηρίζοντας ότι «όσοι κατηγορούν την ΕΚΤ και τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την οικονομική αδυναμία στα κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με την κρίση, συγχέουν την αιτία με το αποτέλεσμα».

Εκτίμησε ακόμη ότι «ως εκ τούτου θα ήταν τραγικό εάν η Ελλάδα εγκατέλειπτε τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα προσαρμογής αυτή τη στιγμή και επομένως «πέταγε» αυτά που έχουν επιτευχθεί έως και σήμερα. Είναι, όμως, εξίσου φανερό κάτι ακόμη: η διαδικασία προσαρμογής είναι περισσότερο ένας μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας. Είθισται το δεύτερο μισό ενός μαραθώνιου να είναι πιο δύσκολο από το πρώτο μισό και ταυτόχρονα η γραμμή τερματισμού παραμένει μακριά». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ