2015-03-25 21:12:33
Φωτογραφία για Κίνημα: Ο Τσίπρας αντιγράφει τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου,αλλά αποσπασματικά
Τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην... διαπραγμάτευση με τους εταίρους, απαριθμεί το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός έχουν αντιγράψει τις απόψεις και τις θέσεις του Γ. Παπανδρέου.

«Καλή η αντιγραφή θέσεων που από την αρχή της κρίσης είχε καταθέσει και υπερασπιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά αποσπασματική και χωρίς το στίγμα και τη δυναμική που θα τους έδινε μια προοδευτική θεώρηση των πραγμάτων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα.

Κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, το Κίνημα εκτιμά ότι αποκάλυψε την ουσιαστική μετατόπισή του από τις θέσεις του πρόσφατου παρελθόντος και παραθέτει όσα είπε με ανάλογα σχόλια:

Η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις - κάτι που στην περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, όχι απλώς απουσίαζε από το λεξιλόγιό του, αλλά δεν υπήρχε ούτε καν ως αντίληψη.


Η χώρα ταλανίζεται από παθογένειες, όπως αυτές που επιτρέπουν να αναπτύσσονται φαινόμενα διαφθοράς. Άραγε, μήπως θυμάται τι έλεγαν για τον Γιώργο Παπανδρέου ο ίδιος και στελέχη του, όταν ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αντί για λιτότητα, που θα αντιμετώπιζαν τις παθογένειες και φαινόμενα όπως αυτό της διαφοράς; Και επίσης, μήπως τώρα πια μπορεί να θυμηθεί κάποια τέτοια φαινόμενα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Καραμανλή;

Δεν φταίνε μόνον οι εταίροι μας λέει σήμερα- και ορθώς. Ποιος όμως φώναζε στη Μέρκελ να πάει σπίτι της;

Κατά τα λοιπά το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας «είναι εγκλωβισμένος σε ένα αδιέξοδο που διαμορφώθηκε από τις αντιμνημονιακές του εμμονές και εντείνεται από τα λάθη που συνεχίζει να κάνει» και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό ότι λειτουργεί εξωθεσμικά, ζητώντας ο ίδιος συνάντηση με συγκεκριμένους Ηγέτες και όχι με εκπροσώπους θεσμών, ενώ επιλέγει συνειδητά στο εσωτερικό μέτωπο να επενδύσει ξανά στους επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, σε βάρος σημαντικών αποφάσεων που θα ήταν προς όφελος της χώρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ