2015-03-27 22:50:28
Φωτογραφία για Γράμμα προς τον πρωθυπουργό
Αγαπητό Tromaktiko,

Στέλνω το παρακάτω γράμμα στον Πρωθυπουργό "Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας διηγηθώ μία πολύ σύντομη ιστορία. Κύριε πρόεδρε, "Μια φορά και έναν καιρό" ήταν ένας τόπος ο οποίος έλαμπε σαν τον Ηλιο, ένας τόπος που πήγαζε το φως του πολιτισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, ένας τόπος στον οποίο ο Φειδίας δημιούργησε ένα μνημείο μοναδικό, όμοιο του οποίου δεν ξανάγινε. Οι ηλιαχτίδες από την λάμψη του, λοιπόν, διαχύθηκαν, δίνοντας πνοή να βλαστήσουν σε όλη την οικουμένη οι καρποί της ειρήνης, της δικαιοσύνης, του συναγωνισμού και του πολιτισμού. Ο τόπος αυτός δίδαξε σε όλο τον κόσμο το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον ηρωισμό. 

 

Είμαι σίγουρος πως διαβάζοντας αυτή την συνοπτική ιστορία θα έχετε δημιουργήσει την εικόνα της Ελλάδας μας, παρόλ' αυτα η ιστορία μου αναφέρεται στην Ολυμπία. Εκεί που κανείς μπορεί να βρει μια μικρή Ελλάδα. Όχι όμως μόνο την αρχαία ένδοξη Ελλάδα, αλλά και την σύγχρονη, δαχτυλοδειχτούμενη, αυτοκαταστροφική και δίχως ίχνος ανάπτυξης Ελλάδα. Την Ελλάδα της ντροπής...


Μπορεί στην αρχαιότητα να ήταν τόπος φωτεινός και καθαρός, σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των γραμμάτων και των τεχνών, στον οποίο προσέρχονταν οι σπουδαιότεροι άνθρωποι από όλη την οικουμένη. Στις μέρες μας, όμως, δεν μπορεί να τον προσεγγίσει κανείς, αφού δεν υπάρχει ούτε Οδικό δίκτυο, ούτε σιδηροδρομικό δίκτυο, ούτε εναέριο δίκτυο. Η πρωτεύουσα του τόπου δεν διαθέτει ,ούτε καν, χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, οι πολίτες συζούν με αυτά στις πλατείες και τους δρόμους.

Με την υπογραφή (26/3) για την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 31 Μαρτίου δημοπράτησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη, δώσατε την τελική βολή. Καταδικάζετε αυτόν τον τόπο. Καταδικάζετε, δηλαδή, την Ελλάδα. Καταδικάζετε τα όνειρά μας. Καταδικάζετε τις ελπίδες μας. Απομονώνετε το τόπο, χάρη στον οποίο, κυματίζει η γαλανόλευκη σε όλο τον πλανήτη. Φιμώνετε τις σάλπιγγες που ηχούν τον εθνικό μας ύμνο σε όλο τον κόσμο. 

Εάν η Ολυμπία, λοιπόν Κύριε Πρωθυπουργέ, και κατ' επέκταση η Ηλεία, είναι η μικρή Ελλάδα, τότε μήπως να σας δημιουργηθούν μερικά ερωτήματα για το δρόμο που επιλέξατε να μας οδηγείτε σαν έθνος; Και αυτός από ό,τι φαίνεται δεν θα "στρώσει" ποτέ...

Ένας νέος Ήλειος πολίτης."

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ