2015-03-29 13:54:12
Φωτογραφία για Η Ferrari ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! (PHOTOS)
«Το νούμερο ένα επέστρεψε»… Ο Σεμπαστιάν Φέτελ πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη ως πιλότος της Ferrari στο γκραν-πρι της Formula 1 στην Μαλαισία! Δεύτερος ο Χάμιλτον. Τρίτος ο Ρόσμπεργκ.

«Το νούμερο ένα επέστρεψε… Η Ferrari είναι εδώ… Είναι φανταστικό», φώναζε ο Σεμπάστιάν Φέτελ στην ενδοεπικοινωνία του με τους μηχανικούς!

Και γιατί να μην πανηγυρίζει έτσι; Ο Γερμανός πιλότος ήταν ο μεγάλος νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 στην Μαλαισία, του δεύτερου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο οποίος απέδειξε ότι η ιταλική ομάδα έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να χτυπήσει στα ίσα την Mercedes, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι για να… γιορτάζουν στην ιταλική ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη νίκη του Φέτελ ως πιλότος της, αλλά και την πρώτη της νίκη σε ένα γκραν-πρι μετά από περίπου δύο χρόνια καθώς είχε να γευτεί μια επιτυχία από το γκραν-πρι της Ισπανίας στο 2013!


H Mercedes περιορίστηκε σήμερα στη δεύτερη και την τρίτη θέση με τους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, αντίστοιχα.

Καθοριστικός παράγοντας για την τελική νίκη της Ferrari; Η στρατηγική που ακολούθησε η εταιρεία στα ελαστικά. Ο Φέτελ επέμεινε στην μέτρια γόμα και σταματώντας δύο φορές στα πιτς στοπ, πήρε μεγάλο προβάδισμα έναντι του Λιουις Χάμιλτον, ο οποίος –ουκ ολίγες φορές- έκανε τα παράπονά του κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι γλιστράει.

_______________________________________________________

Στρατηγική Ελαστικών

Φέτελ

Δύο στοπ – Μέτρια (γόμα) / Μέτρια / Σκληρή

Χάμιλτον

Τρία στοπ – Μέτρια (γόμα) / Σκληρή / Μέτρια / Σκληρή

Ρόσμπεργκ

Τρία στοπ – Μέτρια (γόμα) / Σκληρή / Σκληρή / Μέτρια

_______________________________________________________

Καθοριστικό σημείο του γκραν-πρι; Ο έκτος γύρος... Σε αυτόν το τετακέ του Έρικσον τον έβγαλε εκτός αγώνα και... έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Φέτελ δεν μπήκε στα πιτς στοπ με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος, εκμεταλλευόμενος την επιλογή των οδηγών της Mercedes να σταματήσουν. Ο Γερμανός πιλότος εκμεταλλευόμενος το γρήγορο αυτοκίνητό του πήρε διαφορά, από τον Χάμιλτον μέχρι και 11 δεύτερα και στη συνέχεια οδήγησε διατηρώντας την, κατακτώντας και τη νίκη στο τέλος.

Η δεύτερη Ferrari με τον Ραϊκονεν, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας στις επόμενες δύο τις Williams των Μπότας και Μάσα. Ακολούθησε ο 17χρονος Φερστάπεν, με την πρώτη Toro Rosso, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και μετά ο έτερος οδηγός της εταιρείας, ο Κάρλος Σάινθ. Αρκετά κακή η παρουσία της McLaren, με τους Αλονσο και Μπάτον να εγκαταλείπουν.

Στην βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον παραμείνει στην πρώτη θέση (43β.) αλλά ο Φέτελ μείωσε στους τρεις βαθμούς (40β.), με τον Ρόσμπεργκ να είναι στην τρίτη θέση με 33. Στους κατασκευαστές -όμοια- η Mercedes διατηρείται στην κορυφή έχοντας 76 βαθμούς και την Ferrari να ακολουθεί με 52. Στην τρίτη θέση η Williams με 30.

Βαθμολογία οδηγών

Βαθμολογία κατασκευαστών
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ