2015-03-30 17:37:40
Φωτογραφία για Η ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ «ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
Ιδιωτικοποιή σεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, ποσό κατά 700 εκατ. ευρώ χαμηλότερο σε σχέση με τον στόχο των 2,2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» οι θεσμοί. Ειδικότερα, στο «πακέτο» των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται ο ΟΛΠ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και ο ΟΔΙΕ.

Συνολικά δε, η λίστα περιέχει μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, θα προέλθουν ως εξής:

725 εκατ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού350 εκατ. από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ350 εκατ. από τις τηλεοπτικές άδειες600 εκατ. από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών300 εκατ. από αλλαγές τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος270 εκατ. από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας250 εκατ. από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού225 εκατ. από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων200 εκατ. από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημαΣτο «πακέτο» που έχει σταλεί στo Brussels Group δεν περιλαμβάνεται πάντως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, μέτρο που κοστίζει 326 εκατ. ευρώ, ενώ επαναφέρεται η 13η σύνταξη για συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας, που κοστίζει 600 εκατ. ευρώ, και διατηρούνται τα σημερινά όρια για το ΕΚΑΣ, μέτρο από το οποίο αναμένεται εξοικονόμηση ύψους 82 εκατ. ευρώ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ