2015-03-30 18:50:45
Φωτογραφία για Η αριστεροσίνη σας βρωμάει ανεργία κ. Σ. Παπαθανασίου
Αγαπητό Tromaktiko,

Σε συνάντηση με εργαζομένους του... ΚΕΚ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ www.technopolis-ekp.gr ιδιοκτησίας ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΔΗΜΑΡ , έγινε γνωστό πως εξαιτίας της καθυστέρησης της εξαγωγής των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων Voucher χορηγήθηκε αναγκαστική άδεια στους εργαζόμενους σε αντάλλαγμα των υπεροριών τους κατά την διάρκεια των συμβάσεων τους που ως επί τω πλείστον ήταν διάρκειας 2 μηνών.

Αναφέρεται πως η πλειοψηφία των συμβάσεων των εργαζομένων έληγαν στο τέλος του Φεβρουαρίου ενώ κάποιες άλλες έφταναν στο τέλος τους, στα μέσα Μαρτίου…!

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό οι εργαζόμενοι/ες ενημερώθηκαν σταδιακά για το μέλλον της θέσης εργασίας τους που δεν ήταν άλλο από την μη ανανέωση στις συμβάσεις τους από την πλευρά της διοίκησης του ΚΕΚ.

Μάλιστα σε τελευταία νέα, εργαζόμενοι/ες με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν ενημερωθεί ήδη πως μέχρι τον Ιούνιο η διοίκηση του ΚΕΚ θα προχωρήσει και σε νέες απολύσεις Όχι ότι έπεσαν από τα σύννεφα από την στάση της εν λόγω επιχείρησης καθώς έρχεται να επιβεβαιώσει τον κανόνα του εργασιακού μεσαίωνα που ζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι θύματα !


Τίποτα περίεργο από την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ στο να επιθυμεί την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων προσφέροντας θέσης εργασίας με ημερομηνία λήξης που τις ανανεώνουν όποτε πρέπει και έχουν την ανάγκη να εκμεταλλευτούν ανθρώπινες ζωές προς οικονομικό & προσωπικό όφελος στα πλαίσια ενός σαθρού πολιτικού συστήματος.

Τίποτα περίεργο στο να εφαρμόζει νόμους και νομοθετικές ρυθμίσεις που εν περιόδους κρίσης στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει… παραμονές κατάργησης μάλιστα των εν λόγω συμβάσεων των εργαζομένων από την σημερινή κυβέρνηση.

Τίποτα περίεργο από το να βλέπει κανείς τις αντιφάσεις που πέφτει το εν λόγω ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΔΗ.ΜΑΡ σε σχέση με την Αριστεροσίνη που θέλει να πρεσβεύει και της σκληρής πραγματικότητας του ρόλου του Αφεντικού της… Αριστεράς με τα γνωστά αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών της τάξεως του 0,49 % !

Για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα εργασιακά το ερώτημα είναι πόσο θα αφήνουμε τα κάθε λογής ΑΦΕΝΤΙΚΑ να μας πίνουν το αίμα έχοντας μόνο οικονομικό όφελος …

Τους αφήνουμε ΒΕΒΑΙΑ να κριθούν από τις πράξεις και τα έργα τους και να συνεχίσουν τις πρακτικές τους πρεσβεύοντας την όποια ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΙΝΗ ΤΟΥΣ με πολλά εισαγωγικά στην λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΙΝΗ που δεν έχει καμία σχέση με ΑΥΤΟΥΣ !

Σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει με θέματα ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ αποκλειστικά αλλά με θέματα ανθρώπινης ζωής & αναγκών για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον!

ΥΓ : Αλήθεια πόσο κοντά είναι αυτά τα λεγόμενα σας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητήριου (ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ…) […] Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά θα υποστηρίζει ένα αναβαθμισμένο ρόλο των εργαζομένων. Σταθερά και επίμονα θα είναι απέναντι στις ακραίες και συντηρητικές απόψεις που ταυτίζουν την ανταγωνιστικότητα με την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Για μας ο εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων πρέπει να συμπεριλάβει την ευελιξία συνυφασμένη με την ασφάλεια, τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τους αξιοπρεπείς μισθούς. 

Ρώτα με λεβέντη μου, μέρες να σου λέω,

γι άλλα θα βλέπεις να γελώ και γι άλλα ίσως να κλαίω.

Κοντεύω τα εκατό μεγάλη σερμαγιά

μα έξω απ το μνημούρι μου η απολησμονιά…!

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ