2015-03-31 18:25:34
Φωτογραφία για Πύργος: Θλίψη στην τοπική κοινωνία για τον χαμό του Νίκου Ντοά
Απέραντη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Πύργου καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, η είδηση του θανάτου του συνταξιούχου Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκου Ντοά, που «έφυγε» χθες το πρωί μετά από πολύχρονη και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο και στον δήμο Πύργου όπου θήτευσε αλλά και στην εκπαίδευση. Απαρηγόρητη η σύντροφος της ζωής του Καίτη που στάθηκε δίπλα του σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως και τα παιδιά του, ο Δημήτρης και η Σταυρούλα και τα τρία εγγονάκια του που λάτρευε.

Από τα χέρια του πέρασαν και τον θυμούνται πάντα ως αγαπημένο δάσκαλο - ήταν φυσικός - εκατοντάδες παιδιά του Πύργου ως μαθητές του, αφού πρωτίστως ήταν εκπαιδευτικός που θήτευσε στα θρανία για πολλά χρόνια. Καθηγητής στο 2ο Λύκειο Πύργου, Δ/ντής στο 3ο Λύκειο Πύργου μετέπειτα, μέχρι να ανέβει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας της εκπαίδευσης, όπου από το καλοκαίρι του 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και συνταξιοδοτήθηκε και έκλεισε έτσι την καριέρα του ως εκπαιδευτικός.


Με τους μαθητές του ήταν πάντα δίκαιος, αυστηρός μόνο γιατί ήθελε να μάθουν, κατανοούσε τις ανησυχίες τους και έκανε τεράστια προσπάθεια να αναμορφώσει όσο μπορούσε τα σύστημα εκπαίδευσης και από την θέση του δασκάλου και από την θέση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας, οργανώνοντας όσο καλύτερα μπορούσε την υπηρεσία, έχοντας πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους συναδέλφους του και τους συνδικαλιστές καθηγητές. Γι αυτό και όλοι, μαθητές, γονείς και καθηγητές είχαν πάντα ένα καλό λόγο να πουν για τον Νίκο τον Ντοά και επίσης να θυμούνται πολλές από τις καινοτόμες δράσεις του. Μάλιστα αρκετές ήταν οι φορές που είχε βραβευθεί για την προσφορά του από την εκπαιδευτική κοινότητα και από σχολεία.

Όμως, η Εκπαίδευση δεν ήταν ο μόνος προσανατολισμός του, αφού αποφάσισε ενόσω ήταν καθηγητής, να εμπλακεί και με τα κοινά. Έτσι, το 1998 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Λιατσή «Σύγχρονος Πύργος» και εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου παραμένοντας στη θέση του, εξαντλώντας όλη τη θητεία του, ως το 2002, με τεράστια προσφορά στον δήμο και την τοπική κοινωνία, αφού είχε εισαγάγει νέους θεσμούς και ιδέες στην λειτουργία του δήμου.

Ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κανονισμός Καθαριότητας του δήμου ήταν δικό του έργο, η μεγάλη γιορτή Πολιτισμού που διήρκεσε αρκετές μέρες στον Πύργο για την υποδοχή του millennium ( της νέας χιλιετίας), η γιορτή των λουλουδιών κ.α. Πάντα στόχευε μακριά, είχε πολλά σχέδια για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό και διοργάνωσε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις όσο ο ίδιος ήταν στο δήμο.

Ο Νίκος Ντοάς υπήρξε πνεύμα ανήσυχο, πολυπράγμων, πάντα θα θυμόμαστε το χαμόγελό του, την οργανωτικότ ήτα του – αν η οργάνωση είχε συνώνυμο δίπλα θα ήταν το όνομά του- την όρεξη και το μεράκι του σε ότι καταπιανόταν, την τελειομανία του για να έχει το αποτέλεσμα που είχε στοχεύσει να έχει, αλλά και την διάθεσή του να ασχολείται με καινοτόμες δράσεις, σε εποχές μάλιστα όπου η τεχνολογία βρισκόταν στα πρώτα της βήματα θα λέγαμε ακόμα.

Διατηρούσε πάντα με όλους εμάς τους δημοσιογράφους του τοπικού Τυπου μια άριστη σχέση, φροντίζοντας να έχουμε πάντα στη διάθεσή μας το υλικό που χρειαζόταν για τα ρεπορτάζ μας, χωρίς ωστόσο ποτέ να είναι παρεμβατικός στο έργο μας, ούτε στο δήμο, ούτε στην Δ/βαθμια Εκπαίδευση, απλώς εξυπηρετούσε και διευκόλυνε τη δουλειά μας. Πάντα τα αποτελέσματα των Πανελληνίων ερχόταν έτοιμα στα χέρια μας μέσα από την άριστη μηχανοργάνωση που είχε επιτύχει ως Δ/ντής Δευτεροβάθμιας, περιορίζοντας το άγχος μας να στήσουμε τα ρεπορτάζ μας!

Εμείς όλοι όσοι έτυχε να συνεργαστούμε μαζί του από τα διάφορα πόστα στα οποία υπηρέτησε κατά καιρούς, θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Καλό ταξίδι κ. Νίκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει… Η κηδεία του Νίκου Ντοά θα γίνει σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στον Άγιο Αθανάσιο Πύργου. Παράκλησή των οικείων του να μην κατατεθούν στέφανα και τα χρήματα να δοθούν στα ευαγή Ιδρύματα της Ι. Μητρόπολης Ηλείας.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ