2015-03-31 21:32:37
Φωτογραφία για «Άξονας» Γερμανίας- Γαλλίας κατά της τρομοκρατίας
Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ζήτησαν σήμερα από την... Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για να καταπολεμηθεί η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, περνώντας από ένα πιο εκτεταμένο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ως τον έλεγχο της πώλησης έργων τέχνης.

Σε κοινή τους επιστολή προς τρεις Ευρωπαίους επιτρόπους, η οποία καταρτίστηκε με την ευκαιρία ενός γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, ο Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ενθαρρύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες», πέραν μιας οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος που υιοθετήθηκε πρόσφατα, ώστε να καταπολεμηθούν οι πηγές χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Οι δύο υπουργοί προτείνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων όλων των προσώπων «που δρουν στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και χωρίς να έχουν εμφανή σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις», αμέσως μόλις δημιουργηθούν υποψίες εναντίον τους.


Οι Σαπέν και Σόιμπλε ζητούν επίσης την «κοινή αναγνώριση» από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων που λαμβάνεται σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης εκτιμούν ότι είναι κρίσιμης σημασίας «να ενισχυθεί ο έλεγχος των τρόπων πληρωμών που είναι ανώνυμοι», η είσοδος και η έξοδος ρευστού, χρυσού, πολύτιμων λίθων, προπληρωμένων καρτών και άλλων αντικειμένων αξίας. Παράλληλα οι Σαπέν και Σόιμπλε επεσήμαναν ότι πρέπει να δημιουργηθεί «ένα κανονιστικό πλαίσιο ώστε να εμποδίζεται η πληρωμή με ρευστό για την αγορά έργων τέχνης», προκειμένου να παρακολουθούνται καλύτερα αυτές οι συναλλαγές.

«Η διεθνής κοινότητα αποκάλυψε με μεγάλη ανησυχία ότι τρομοκρατικές οργανώσεις χρηματοδοτούνται από την άμεση ή έμμεση πώληση έργων πολιτιστικής κληρονομιάς που προέρχονται από αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή βιβλιοθήκες», επεσήμαναν οι δύο υπουργοί.

Εξάλλου οι Σαπέν και Σόιμπλε επιθυμούν να επεκταθεί και η ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

«Η Γαλλία και η Γερμανία θα ήταν ευγνώμονες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν αυτές οι ενέργειες μπορούσαν να εξεταστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Ασφάλεια, που πρόκειται να υιοθετηθεί στις 28 Απριλίου», καταλήγουν οι Σαπέν και Σόιμπλε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
exKeyboard: Cydia tweak new free
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
exKeyboard: Cydia tweak new free
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ