2015-04-02 04:28:06
Φωτογραφία για Ψηφιακή έκθεση για τον Ελ Γκρέκο
Μία διαφορετική εμπειρία της μοναδικής ζωγραφικής του Ελ Γκρέκο περιμένει... τους επισκέπτες της ψηφιακής έκθεσης που προετοίμασε η Εθνική Πινακοθήκη και εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στην προσωρινή της έδρα στο Γουδί (Εθνική Γλυπτοθήκη), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

Η έκθεση -με τίτλο «Ένα Φανταστικό Ψηφιακό Μουσείο. Μνημειακά έργα του Ελ Γκρέκο στο Τολέδο και το Εσκοριάλ»- έχει «μεταφέρει» στην Αθήνα τα πιο σημαντικά μνημειακά έργα του ζωγράφου που δεν μπορούν να ταξιδέψουν είτε λόγω μεγέθους είτε γιατί βρίσκονται σε ναούς και θρησκευτικά ιδρύματα.

Με τη βοήθεια εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας ανασυντίθενται σύνολα (εικονοστάσια, παρεκκλήσια κ.ά.) που έργα τους είναι σήμερα διασκορπισμένα σε μουσεία αλλά και συλλογές ανά τον κόσμο.

Φωτογραφικό υλικό που παραγγέλθηκε ειδικά για το πρόγραμμα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δίνει τη δυνατότητα της περιήγησης στην έκθεση, εισάγοντας τον θεατή στο ίδιο το γίγνεσθαι της δημιουργίας. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ