2012-05-03 19:31:13
Φωτογραφία για Επίσκεψη αντιπροσωπείας λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα (φωτος)
Tις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κλειστής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία κοινοτήτων λαθρομεταναστών από κράτη της Ασίας, προκειμένου να δουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν. ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας Πακιστάν και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταναστών Ελλάδας κ. Syed Mohamed Jamil, ο πρόεδρος της κοινότητας Ιράκ κ. Ahmad Khalis, ο κ. Mohammad Afzal Bhatti, μέλος της Πακιστανικής Επιτροπής Ελλάδος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπανγκλαντές Dr. Zainul Abedin, ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Αφγανιστάν κ. Pashton Zalme, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαρόκο κ. Abd Benbrahim και ο κ. Mohamed Bashlr Shad, εκπρόσωπος της Ινδικής Κοινότητας.

Εν τω μεταξύ τους 86 έφτασαν οι μετανάστες που βρίσκονται στο εν λόγω Κέντρο, ενώ, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα αιτήματα από αλλοδαπούς που θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, κατά την 1η και 2η φάση του προγράμματος επιστροφών (Μάρτιος 2010 - Ιούνιος 2011) έφυγαν από την Ελλάδα ( σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ) 1.097 αλλοδαποί, ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 έως τις 2 Μαΐου αναχώρησαν 1.422.

Από αυτούς που επέστρεψαν στις πατρίδες τους οι 977 είναι από το Πακιστάν, οι 679 από το Αφγανιστάν, οι 142 από το Μπαγκλαντές, οι 202 από το Ιράκ και οι 156 από το Μαρόκο.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Από τους 7.135 αλλοδαπούς που κατέθεσαν αιτήσεις για επιστροφή στις τρεις φάσεις, οι 6.082 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 414 αιτούντες άσυλο και οι 639 άτομα που τους έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου. Από αυτούς οι 5.631 είναι άνδρες, οι 1.426 γυναίκες και οι 78 παιδιά.

Το πρόγραμμα καλύπτεται οικονομικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και η πλειονότητα των μεταναστών επιστρέφει στη χώρα τους μέσω του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Εξαίρεση αποτελούν όσοι προέρχονται από γειτονικές χώρες, οι οποίοι ταξιδεύουν οδικώς.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ