2015-04-02 13:41:01
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο των τοκογλύφων και οι συνταξιούχοι
Οι μσθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν και παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονιακών πολιτικών Οι συνταξιούχοι αποτελούν αναμφισβήτητα την πλέον ευαίσθητη κατηγορία των πολιτών, με δεδομένη την αδυναμία τους να εργασθούν και τις αυξημένες δαπάνες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που συνήθως επιβαρύνουν τον προσωπικό και οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Εχουν περάσει λίγες ημέρς από  τότε που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αποκαλύψει ότι η Αγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση τους στο Βερολίνο, την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και οι εκπρόσωποι της διεθνούς και ευρωπαϊκής τοκογλυφίας, επανέρχονται.

Σε αρθρο του   το  Economist, αναφέρει ότι "το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της δεν είναι άλλο από αυτό των συνάξεων".

Το βρετανικό περιοδικό, αναφέρει μάλιστα ότι "οι ελληνικές δαπάνες για αυτές είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη αναλογικά με ο ΑΕΠ της", υπογραμμίζοντας  ότι το 2012 άγγιζαν «το δυσθεώρητο 17,5% του ΑΕΠ».


Το τι ζητούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων και προς ποια κατεύθυνση πιέζουν είναι γνωστό.

Για λόγους σκοπιμότητας, δεν μπαίνουν φυσικά στον κόπο να ενημερώσουν το κοινό τους, για πιους  λόγους  χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μα ούτε και να εξηγήσουν όταν αναφέρονται στη σχέση συντάξεων-Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, ότι στη  χώρα μας στα πέντε χρόνια της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά  25%.

Ούτε αυτοί, ούτε όσοι κυβέρνησαν τη χώρα στο συγκεκριμένο διάστημα... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ