2015-04-02 16:44:09
Φωτογραφία για Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει κάνουν συγγενείς και δικηγόροι
Η Βίκυ Σταμάτη είχε μιλήσει χθες (Τετάρτη) το βράδυ και του είχε πει ότι ήταν «λίγο άρρωστη», δήλωσε στο Mega η μητέρα της, Γεωργία, προσθέτοντας ότι μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της ήταν πολύ απελπισμένη.

Όπως σημείωσε η κα Σταμάτη, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου περίμενε ότι αυτή τη φορά θα έβγαινε και ως εκ τούτου απελπίστηκε από την απόρριψη. Παράλληλα, η Γεωργία Σταμάτη σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν άσχημο, και ότι «παρατράβηξαν το σκοινί».

«Βίκυ σε παρακαλώ γύρνα εκεί που ήσουν» είπε η μητέρα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της.

Έκκληση στην Βίκυ Σταμάτη για να επιστρέψει από τους δικηγόρους της, Αλέξη Κούγια και Φραγκίσκο Ραγκούση

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο έκαναν οι δικηγόροι της o Αλέξης Κούγιας όσο και ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας αρχικά, χθες μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «κάτι χειρότερο» από μια πιθανή απόδραση.


Πρόσθεσε ότι χωρίς να δικαιολογεί την ενέργειά της είναι πρωτοφανές το γεγονός δεν δέχεται το δικαστήριο τις αιτήσεις της ενώ είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης» ενός εγκλήματος.

Της ζήτησε από τον αέρα να επιστρέψει και να αφήσει σε αυτόν και στον Φρ. Ραγκούση να πείσει το δικαστήριο.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης από τη μεριά του μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε ότι αυτός που την χρειάζεται είναι το παιδί της γι' αυτό και πρέπει να παραδοθεί για να είναι "πραγματικά κοντά στο παιδί της".

Έκανε έκκληση να θυμηθεί την χθεσινή τους συνομιλία και να γυρίσει. «Δεν θα πεθάνω εγώ στο Δρομοκαΐτειο», αποκάλυψε ότι του είπε χθες προσθέτοντας ότι θα έγραψε ένα γράμμα για να το δουν οι δικηγόροι της.

Εξέφρασε μάλιστα τον φόβο της ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.

Για πιθανούς συνεργούς στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη μιλούν στελέχη του Δρομοκαΐτειου

Ο πρόεδρος Δρομοκαϊτειου, Ισίδωρος Πρώιος τόνισε ότι η διοίκηση δεν φέρνει ευθύνη γιατί η κα Σταμάτη ήταν υπό φρούρηση συνεχή, ενώ υπογράμμισε ότι η φρουρά πάντοτε ήταν απέξω και πως ήταν μόνη και το δωμάτιο εφρουρείτο επί 24ωρου βάσεως απο φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.

Επισήμανε ότι το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο, είχε μπαλκονόπορτα και η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο ενώ σύμφωνα με τα όσα γνώριζε ήταν παραβιασμένο το λουκέτο και άφησε να εννοηθεί ότι εξ αυτού δεν αποκλείεται κάποιος να την βοήθησε να αποδράσει.

Έκρινε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Το γράμμα που βρέθηκε στο δωμάτιό της

«Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε», είπε στον δικηγόρος της, Φραγκίσκο Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στo Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.

Όπως σημειώνεται, το γράμμα απευθυνόταν στον σύζυγό της, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε αντιληπτή από φρουρό περί τις 5.45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Είχε απορριφθεί για ακόμα μία φορά η αίτηση αποφυλάκισής της με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ψυχολογική της κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φυλάσσονταν το δωμάτιό της από σωφρονιστικούς υπαλλήλους που αντιλήφθηκαν το πρωί την απόδρασή της. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε παραβιασμένη.

Ενορκη διοικητική εξέταση αναμένεται να διαταχθεί, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο» λέει ο αδελφός της. Αναμένεται ΕΔΕ

Έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυνε και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στο Mega.

Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να γυρίσει στο παιδί της.

Η Βίκυ Σταμάτη πιθανότατα έφυγε από την μπαλκονόπορτα του δωματίου της, αν και υπήρχε λουκέτο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως οι συνθήκες ασφαλείας δεν είναι εφάμιλλες με αυτές των Φυλάκων Κορυδαλλού.

Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος τόνισε στο Mega ότι η διοίκηση δεν φέρνει ευθύνη γιατί η κα Σταμάτη ήταν υπό φρούρηση συνεχή, ενώ υπογράμμισε ότι η φρουρά πάντοτε ήταν απέξω και πως ήταν μόνη και το δωμάτιο εφρουρείτο επί 24ωρου βάσεως από φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.

Επισήμανε ότι το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο, είχε μπαλκονόπορτα και η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο ενώ σύμφωνα με τα όσα γνώριζε ήταν παραβιασμένο το λουκέτο και άφησε να εννοηθεί ότι εξ αυτού δεν αποκλείεται κάποιος να την βοήθησε να αποδράσει.

«Ουδεμία ευθύνη φέρει το Δρομοκαΐτειο για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη»

Ενημερώθηκα στις 4:30 το πρωί ότι η κ. Βίκυ Σταμάτη δραπέτευσε από το Δρομοκαϊτειο» δήλωσε στη HuffPost Greece o πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Ισίδωρος Πρώιος.

Ο ίδιος έσπευσε στο σημείο και όπως σημείωσε εκτιμάται πως η κ. Σταμάτη απέδρασε κατά τη διάρκεια της αλλαγής της αστυνομικής φρουράς.

«Το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή, άσχετα εάν ο χώρος φυλασσόταν» συνέχισε ο κ. Πρώιος και διευκρίνισε πως το δωμάτιο, όπως και όλο το υπόλοιπο τμήμα του ιδρύματος είναι ισόγειο.

«Όλο τον νοσηλευτικό τμήμα, είναι στο ισόγειο και υπάρχει μια πίσω πόρτα που οδηγεί στην αυλή και ασφαλίζεται με λουκέτο, το οποίο όπως ενημερώθηκα είχε παραβιαστεί» συνέχισε ο κ. Πρώιος.

Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως η διοίκηση δεν φέρει καμιά ευθύνη για το συμβάν.

«Η κ. Σταμάτη εστάλη από τις φυλακές από το νοσοκομείο μας και βρισκόταν υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση. Το νοσοκομείο ουδεμία αρμοδιότητα έχει επί των φρουρών» δήλωσε ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, ευχόμενος η περιπέτεια της κ. Σταμάτη να έχει αίσιο τέλος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ