2015-04-02 17:41:08
Φωτογραφία για ΚΡΙΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ -  Η κυβέρνηση ξεγέλασε τους ψηφοφόρους της
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με δηλώσεις του στο BBC, ο Μανουέλ Μπαρόζο κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι  έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους της, τις οποίες πλέον –όπως λέει- δεν μπορεί να εκπληρώσει.

Επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη εμπειρίας και για τις απαιτήσεις που προβάλλει, ισχυρίζεται ότι «είναι εντελώς απαράδεκτες για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης».

Ο Πορτογάλος δηλώνει πως: «Δεν είναι καθόλου χρήσιμο για την Ελλάδα να επιτίθεται στις χώρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν…» και προσθέτει: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως θα λάβει ένα συνολικό «όχι» όταν ζητάει να της γίνει κούρεμα χρέους. Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να αναλάβει τις ευθύνες της για τα οικονομικά δεινά της χώρας και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα».


Ο Μ. Μπαρόζο επέκρινε την Ελλάδα και για τη μόνιμη δαιμονοποίηση της Γερμανίας, λέγοντας: «Δεν είναι η Γερμανία ή άλλο μέλος της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη χώρα έχει δομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη χαμηλή παραγωγικότητα. Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία βρέθηκαν στο χείλος του γκρεμού και επέστρεψαν. Το ίδιο μπορεί να κάνει και η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που την εμποδίζει να πετύχει, αλλά η κακή πολιτική δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε εναντίον της προοπτικής να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας αυτή την πιθανότητα «αρνητική», αν και πρόσθεσε πως θα είναι λιγότερο επιζήμια λόγω του γεγονότος, ότι οι αγορές, πλέον, είναι πολύ πιο σίγουρες σε σχέσεις με προηγούμενα χρόνια. Ως ακραιφνής ευρωπαϊστής, ωστόσο, συμπλήρωσε: «Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα σπάσει το ταμπού και θα θέσει ένα προηγούμενο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ