2015-04-03 23:54:56
Φωτογραφία για Τα πάνω κάτω ήρθαν στον 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος... "Ελάχιστη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας των συναδέλφων, που περιέγραφε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη μονάδα –και χρησιμοποιούμε χρόνο που αναφέρεται στο παρελθόν- υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ και της ιεραρχίας. Μάλιστα, υπήρξε φήμη για άμεση ταξιαρχική επιθεώρηση της μονάδας.

Γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τη διοίκηση και το στελεχικό δυναμικό.

Αμέσως ο διοικητής κάλεσε αναφορά, απευθύνθηκε στους φαντάρους σε πνεύμα χαλαρό, τους ζήτησε να εκφράσουν τα παράπονα τους και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι άμεσα θα δοθούν λύσεις.

Και λύσεις δόθηκαν.

Την είσοδο του στη μονάδα έκανε βυτίο καυσίμων, ώστε να εφοδιαστεί η μονάδα, εξασφαλίζοντας καλύτερη θέρμανση και επιτέλους ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο οι στρατευμένοι.

Ακολούθησε φορτηγό της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διάφορα μηχανήματα –με μπουκάλια νερό, αναψυκτικά κλπ-, εφοδιάζοντας τα. Θυμίζουμε ότι για μήνες δεν είχε υπογραφεί σύμβαση, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην έχουν ούτε νερό να πιουν.


Αμέσως άρχισε «ο πόλεμος της καθαριότητας»: καθαριστικά και χλωρίνες δόθηκαν σε αφθονία και επιτέλους οι χώροι καθαρίστηκαν αποτελεσματικά εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Παράλληλα, στελέχη της μονάδας αντικατέστησαν τις φθαρμένες λάμπες και επιτέλους εξασφαλίστηκε ο απαραίτητος φωτισμός των χώρων.

Ιδιαίτερη φροντίδα έδειξε η διοίκηση της μονάδας στο ζήτημα της σίτισης των φαντάρων. Το μεσημέρι στα εστιατόρια το παρόν έδωσαν Αντισυνταγματάρχης-Ταγματάρχης-Λοχαγός ενώ οι συνάδελφοι απόλαυσαν ένα αξιοπρεπές και πλουσιοπάροχο γεύμα.

Επίσης, πιο φιλική και ανθρώπινη υπήρξε η συμπεριφορά των στελεχών. Ο διοικητής υποσχέθηκε ίντερνετ και συνολική βελτίωση στο ΚΨΜ, αλλά και γλέντι το Πάσχα.

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην αναγνωρίσουμε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων να αλλάξει η κατάσταση στο 585 ΜΚ/ΤΠ. Πολύ περισσότερο που αυτό είναι βίωμα των φαντάρων, που με ικανοποίηση και καλή διάθεση αντιμετωπίζουν πλέον την χακί καθημερινότητα.

Η θετική εμπειρία της παρέμβασης των φαντάρων και του ρόλου της δημοσιοποίησης των καταγγελιών πρέπει να αποτελέσει κεκτημένο όλων των φαντάρων και του προσωπικού. Μόνο με την αμφισβήτηση και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας. Καλή δύναμη και καλή ξεκούραση σε όλους.

Για να επιστρέψουμε πιο δυνατοί, πιο οραματικοί στις μικρές και μεγάλες μάχες του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Συνάδελφοι, η μάχη της ζωής σας μόλις ξεκίνησε. Ας τη δώσουμε συλλογικά, με πίστη και Αξιοπρέπεια.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ