2015-04-04 17:11:06
Φωτογραφία για Γυαλιά και θρύψαλα τα έκαναν διαρρήκτες
Γυαλιά και θρύψαλα τα έκαναν διαρρήκτες που εξόρμησαν στην Ηλεία τα ξημερώματα της Παρασκευής και στην κυριολεξία... μπούκαραν σε καταστήματα αναζητώντας κυρίως μετρητά αλλά δεν στάθηκαν και τόσο τυχεροί Η αξία των ζημιών που προκάλεσαν ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες που εισέβαλαν σε τρία καταστήματα σπάζοντας την κεντρική είσοδο, ενώ για την μετάβασή τους χρησιμοποίησαν κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η αφετηρία της εξόρμησής τους φαίνεται πως ήταν η Γαστούνη από όπου έκλεψαν ένα Opel Astra και με αυτό μετέβησαν στην Αμαλιάδα όπου λόγω προβλημάτων που παρουσίαζε το ΙΧ το εγκατέλειψαν στην οδό Αθηνάς. Δεν έχασαν λεπτό και αναζήτησαν άλλο μεταφορικό μέσο και μέσα σε λίγη ώρα εντόπισαν ένα BMW με το οποίο πέρασαν από Σκουροχώρι όπου εκεί έκαναν στάση στο σούπερ μάρκετ του κ. Αθανασίου Σκούρα. Έσπασαν την γυάλινη κεντρική πόρτα και εισήλθαν στο εσωτερικό από όπου αφαίρεσαν τα συρτάρι της ταμειακής μηχανής που περιείχε 100 ευρώ.


Στο βενζινάδικο

Η ώρα ήταν περίπου 3 τα ξημερώματα όταν ίδιο αυτοκίνητο σταμάτησε στο πρατήριο υγρών καυσίμων του Χόχολη, όχι για να βάλει βενζίνη αλλά για να κλέψει. Έσπασαν την γυάλινη πόρτα μπήκαν στο εσωτερικό άρπαξαν 30 πακέτα τσιγάρα προκαλώντας φθορές 1,500 ευρώ και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Πολύ νωρίς το πρωί, λίγο πριν τις 7:00 όπως καθημερινά έρχομαι στην δουλειά έτσι ήρθα και σήμερα για να ανοίξω το μαγαζί. Ξαφνικά φθάνοντας κοντά συνειδητοποίησα ότι η πόρτα είχε γίνει θρύψαλα. Όπως καταλαβαίνεται όταν πρωί-πρωί βλέπεις κάτι τέτοιο παθαίνεις ένα σοκ γιατί δεν ξέρεις την επόμενη στιγμή τι θα συμβεί. Μας έχουν κλέψει και άλλες φορές. Υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τι έχει συμβεί και το υλικό το έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Πήραν το ταμείο ολόκληρο το κουτί και τσιγάρα», επεσήμανε η κ Θεοφανία Τόμπρα η υπάλληλος που εργάζεται στο μίνι μάρκετ που είναι μαζί με το βενζινάδικο.

Και Ζαχαροπλαστείο

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, στα Λαστέϊκα κατευθύνθηκε το BMW με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σταμάτησε στον κεντρικό δρόμο σε ένα ζαχαροπλαστείο. Έσπασαν την κεντρική πόρτα που ήταν γυάλινη και μπήκαν στο εσωτερικό. Κατευθύνθηκαν στο χώρο που είναι η ταμειακή, άρπαξαν το συρτάρι με τα κέρματα.

«Τέσσερις παρά είκοσι τα ξημερώματα κοιμόμασταν και χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι. Ήταν η αστυνομία η οποία αφού με ρώτησαν τα στοιχεία μου με ενημέρωσαν πως είχαν ειδοποιηθεί από διακινητή εφημερίδας ότι το μαγαζί είναι σπασμένο. Όταν ήρθα με περίμεναν οι αστυνομικοί από έξω και μπήκαμε μαζί μέσα. Είχαν βουτήξει την ταμειακή που την βρήκαμε έξω χωρίς το συρτάρι και είχαν σπάσει την κεντρική πόρτα από έξω. Τα χρήματα που βρήκαν ήταν ότι είχα μέσα στην ταμειακή μηχανή ψιλά που δεν ξεπερνούσαν τα 20 ευρώ. Οι υλικές ζημιές είναι μεγαλύτερης αξίας. Η ζημιά στην πόρτα, η ταμειακή. Δεν έχει ξανασυμβεί εφτά χρόνια που είμαι εγώ εδώ. Δεν πείραξαν τίποτα άλλο. Φοβήθηκαν που ήταν κεντρικά και έφυγαν», τόνισε η κ. Ζωή Γιαννακά ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Την ώρα που οι δράστες είχαν εισβάλλει στο ζαχαροπλαστείο χτύπησε ο συναγερμός ενώ πέρναγε από το σημείο και διακινητής εφημερίδας με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να εξαφανιστούν.

Έρευνες

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών. Η Ασφάλεια του Πύργου συνεπικουρούμενη και από άλλες υπηρεσίες ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που τα έκανα όλα γυαλιά καρφιά στο πέρασμά τους. Το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδος μετά από έρευνες που έκανε κατάφερε να εντοπίσει το κλεμμένο BMW στην Γαστούνη αργά το μεσημέρι χθες. Από πληροφορίες που συγκέντρωσε διαπιστώθηκε αρχικά ότι οι δράστες είχαν κλέψει το Opel astra όπου λόγω κάποιας βλάβης το εγκατέλειψαν στην Αμαλιάδα και από εκεί πήραν δεύτερο αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τις κλοπές.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ