2015-04-05 11:22:07
Φωτογραφία για Επικίνδυνες αποστολές - Σήμερα το τετ-α-τετ Βαρουφάκη-Λαγκάρντ - Τι θα ζητήσει ο Έλληνας υπουργός από την ισχυρή κυρία του ΔΝΤ
Με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί το βράδυ, της Κυριακής, στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Το ραντεβού κλείστηκε μετά από τηλεφώνημα του κ. Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ κατά το οποίο της ζήτησε τη συνάντηση γιατί υπάρχει ανάγκη να ειδωθούν. Παρά το γεγονός πως την Κυριακή είναι Πάσχα για τους Καθολικούς, η επικεφαλής του ΔΝΤ δέχτηκε να συναντήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Υπάρχουν άλλωστε πολλές ανοιχτές υποθέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ταμείο! Καθώς το ΔΝΤ, θεωρείται πως ανάμεσα στους δανειστές είναι εκείνο που κρατά την πιο σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις, επιμένοντας στις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και στις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Το πιο σημαντικό από τα ανοιχτά θέματα είναι η δόση που πρέπει να καταβάλει στο Ταμείο η Ελλάδα στις 9 Απριλίου. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και πως υπάρχουν χρήματα τόσο για τη δόση όσο και για τους μισθούς και τις συντάξεις.


Το ΔΝΤ περιμένει πως από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει υποσχεθεί πως η δόση θα καταβληθεί, αυτό και θα γίνει. Αν δεν γίνει, η Ελλάδα θα μπει στη λίστα των χωρών που είναι ασυνεπείς προς το Ταμείο, όπως η Σομαλία, το Σουδάν και η Ζιμπάμπουε.

​Ανοιχτό επίσης είναι το θέμα της αξιολόγησης, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να επιμένει να γίνει στην Αθήνα η τελευταία αξιολόγηση και να έχει ο απεσταλμένος της, Ρίσι Γκογιάλ, πρόσβαση στα υπουργεία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, o κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νέιθαν Σιτς, καθώς ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές.

Αργότερα, ο Έλληνας υπουργός θα έχει τετ α τετ με την σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας, Κάρολιν Ατκινσον.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ