2015-04-06 12:30:09
Φωτογραφία για Πόσο πιθανό είναι να κάνουμε Πάσχα με χιόνια φέτος;
Πρωτοφανές για τα καιρικά ιστορικά δεδομένα, θα είναι να χιονίσει μέσα στις γιορτές του Πάσχα στη χώρα μας και να εισβάλλει πολικό ψύχος, ωστόσο όπως τονίζει η σελίδα καιρού της Ελλάδας, Greek-Weather.Org, κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί τελευταία τον Απρίλιο του 2003 με χιόνια ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Θα είναι άκρως εντυπωσιακό να δούμε χιόνι μέσα στο Πάσχα, καθώς κάθε χρόνο την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, έχουμε κάνει Πάσχα με καλοκαιρία και θερμοκρασίες ακόμα και κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή τη φορά το Greek-Weather.Org, τονίζει πως μερικές περιοχές στην βόρεια, βορειοδυτική Ελλάδας, δεν αποκλείεται να κάνουν Πάσχα ακόμα και με ολικό παγετό.

Φυσικά και κάτι τέτοιο μας δείχνει πως η Άνοιξη φέτος δεν θα έρθει όπως όλα δείχνουν στη χώρα μας και θα μεταβούμε απευθείας στο Καλοκαίρι.

Μάλιστα αν έχετε παρατηρήσει, τα δέντρα ακόμα δεν έχουν ανθίσει και ενώ έχουμε ήδη φτάσει στα τέλη του Μαρτίου Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί ως τα μέσα του Απριλίου στον καιρό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο μέχρι περίπου και τα μέσα του Απρίλη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Greek-Weather.Org


Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των ΒαϊωνΜε βάση τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία η Κυριακή των Βαϊων φαίνεται οτι θα είναι συννεφιασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χαλάει περισσότερο ο καιρός Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη εως και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα και κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχες της Ελλάδας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου αλλά από 1300 με 1400 υψόμετρο και πάνω.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Βροχερός ο καιρός Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη

Τις δύο πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος και οι βροχές θα περιορίζονται στις περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις νοτιοτερες περιοχές οπου εκεί η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Με λιακάδες θα γίνει το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα

Οπως όλα δείχνουν το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός βελτιώνεται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας. Νεότερη πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό με αναλυτικά στοιχεία θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ