2015-04-07 10:47:29
Φωτογραφία για Αποκάλυψη: Ησυχος-Τόσκας είχαν διαφωνήσει με τα 500 εκατ. για αναβάθμιση αεροπλάνων
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση για τα 500 εκατ. δολάρια που Τσίπρας-Καμμένος... αποφάσισαν να αναθέσουν στην αμερικανική εταιρεία «Lockheed» για να αναπαλαιώσουν αεροπλάνα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας προώθησαν την ανάθεση χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί η ελληνική βουλή.

«Πρόκειται για πέντε «σαπάκια» αεροπλάνα, τα οποία είναι παρκαρισμένα μονίμως στο νεκροταφείο αεροπλάνων του αεροδρομίου της Ελευσίνας» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτεται ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Κώστας Ησυχος και ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Τόσκας είχαν διαφωνήσει κάθετα με την απόφαση της κυβέρνησης τόσο να προωθήσει την «αναβάθμιση» όσο και να δοθεί η προκαταβολή των 45 εκατ. Και είχαν προειδοποιήσει σχετικά το Μέγαρο Μαξίμου».

«Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ που υπογράφεται από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνιστά από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Διότι ούτε το Πολεμικό Ναυτικό ούτε η Διεύθυνση Εξοπλισμών εισιγήθηκαν την αναβάθμιση των πεπαλαιωμένων και ουσιαστικά εν αχρηστία αεροπλάνων» καταλήγει το άρθρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ