2015-04-07 18:03:18
Φωτογραφία για Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην Κύπρο
Φορτωμένο με λαθραία τσιγάρα ήταν εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Λεμεσού Το κιβώτιο κατασχέθηκε από τις Κυπριακές τελωνειακές αρχές και εκτιμάται πως η Κύπρος δεν ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου.

Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές, σε εμπορευματοκιβώτιο που έφτασε στο λιμάνι Λεμεσού από τη Σιγκαπούρη, με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα και με δηλωμένο περιεχόμενο 1025 κιβώτια συνθετικό γρασίδι και παραλήπτη άγνωστη εταιρεία στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν 960 κιβώτια που περιείχαν από 50 κούτες τσιγάρων, δηλαδή 9,600,000 τσιγάρα.

Το ύψος των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που αντιστοιχεί στην ανευρεθείσα ποσότητα ανέρχεται στα €1,682,163.84 περίπου.

Από τις έρευνες δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ποιος είναι ο παραλήπτης τους αφού στα σχετικά έγγραφα αναγράφεται μια άγνωστη εταιρεία του εξωτερικού. Έρευνες γίνονται επίσης για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο τελικός προορισμός του φορτίου, αφού φαίνεται πως η Κύπρος ήταν απλά διαμετακομιστικός σταθμός.


Εξάλλου οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν 180 κιλά καπνού τα οποία δεν είχαν δηλωθεί από τον εισαγωγέα τους, ο οποίος συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου εισήχθηκε στην Κύπρο από την Κίνα, μέσω του λιμανιού Λεμεσού, εμπορευματοκιβώτιο με δηλωμένο περιεχόμενο υποδήματα, ναργιλέδες, αντικείμενα από γυαλί, αντικείμενα διακόσμησης εσωτερικού χώρου, κάρβουνα και ρολά από φύλλα αλουμινίου.

Χθες το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παραλήπτη, στην Αμμόχωστο για διενέργεια φυσικού ελέγχου, όπου και εντοπίστηκαν 20 κιβώτια που περιείχαν 18 κούτες αδασμολόγητου και αδήλωτου καπνού για ναργιλέ μάρκας «AL FAKHER» διαφόρων γεύσεων.

Ο διευθυντής της εταιρείας συνελήφθη για τα αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα της αναληθούς δήλωσης με πρόθεση εξαπάτησης του Δημοσίου, της κατοχής ή και εμπορίας αφορολόγητων εμπορευμάτων, της αποφυγής καταβολής δασμού, φόρων κατανάλωσης και φόρου προστιθέμενης αξίας

Συνολικά κατασχέθηκαν 360 κούτες καπνού που μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του Τμήματος Τελωνείων για φύλαξη, ενώ οι φόροι που αναλογούν στην ποσότητα αυτή ανέρχονται στο ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ περίπου. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ