2015-04-09 08:24:43
Φωτογραφία για «Το ταξίδι του Ίκαρου» !!
Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Εδώ και δύο (2) μήνες, «διαπραγματεύονται» (σκληρά), τόσο ο ίδιος Πρωθυπουργός, όσο και οι Υπουργοί του!! Αμέσως μετά, προβαίνουν σε θριαμβευτικές δηλώσεις «ότι οι συνομιλίες έγιναν σε θετικό κλίμα, ότι υπήρξε πρόοδος, κατανόηση και ότι σύντομα … πάμε σε συμφωνία»!!

Τέτοια συμφωνία βέβαια, όχι μόνο δεν έχουμε δει, αλλά και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει, τι ακριβώς συζητάνε... τι διαπραγματεύονται, διότι (λέει), αυτό είναι δημιουργικά ασαφές και … «άκρως απόρρητο»!! Έτσι λοιπόν, εμείς οι αδαείς πολίτες, προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει, μέσα από «διαρροές» στον Τύπο, από αντικρουόμενες δηλώσεις και από …. τις «αποχρώσες αλλαγές», στο ύφος και στο πνεύμα των δηλώσεων, των Μεγάλων Στρατηγικών Συνομιλητών μας!!

Μετά λοιπόν και από το πρόσφατο «επιτυχημένο» ταξίδι του Υπουργού Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον, εγώ «βλέπω» ότι :


- Το ΔΝΤ σκλήρανε σημαντικά την φρασεολογία του και πλέον ... αντί για «επισκόπηση» των Ελληνικών στοιχείων (για την αξιολόγηση), τώρα μιλά για «ενδελεχή έλεγχο» των στοιχείων!! 

- Οι ΗΠΑ, που ήταν και ο μόνος ουσιαστικός συμπαραστάτης μας, ενώ μέχρι πρότινος έλεγαν λοτι ….. «η Ε.Ε. και η Γερμανία, να προσεγγίσουν τις απόψεις της Ελλάδας και να την ανακουφίσουν από την πίεση, για να βρεθεί λύση», ΤΩΡΑ πλέον … παίρνουν αποστάσεις (δια της εμφατικής σιωπής τους), ενώ επίσης άλλαξαν το πνεύμα των δηλώσεων τους και τώρα ΜΑΣ λένε …. «βρείτε τα με τους Θεσμούς και μάλιστα σύντομα»!!

- Οι δε «Εταίροι» (και οι Θεσμοί τους), απλώς μας ακούνε και (μονότονα) μας λένε …. «κάντε κάτι, διότι η μπάλα είναι στο γήπεδο σας»!! Ξαφνικά μάλιστα, έπαψαν και να μιλούν (δημόσια), για οτιδήποτε που να μας αφορά και εμφανώς δηλώνουν ότι υπολογίζουν και προετοιμάζουν το Plan B’ (για το Grexit, μέσω ευρωδραχμών) !!

- Εμείς εδώ, μετά από κάθε τέτοια διαπραγμάτευση, νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη περηφάνια και αυτοπεποίθηση και όλο «πετάμε πιο ψηλά», σ’ ένα ταξίδι …. σαν του Ίκαρου!! Του Ίκαρου, που μέσα στον «νεανικό» ενθουσιασμό του, ΔΕΝ άκουγε τον σοφό πατέρα του, που του έλεγε : «Ίκαρε, πέτα σωστά και όχι ψηλά»!!

Ας περιμένουμε λοιπόν …. και το επόμενο ταξίδι (διαπραγμάτευσης), «για να δούμε, τι θα ΜΑΣ κάτσει … και που»!! 

ΟΛΑ θα κριθούν τον ΙΟΥΝΙΟ, την ώρα της τελικής «Σύγκρουσης» (ρήξη το λένε εδώ). Θα δούμε δηλαδή, αν την ώρα της σύγκρουσης, αυτό που θα αντέξει, θα είναι … η Πλώρη μας ή Βράχος!!
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ