2015-04-09 11:56:03
Φωτογραφία για Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ... ΠΑΙΚΤΩΝ!
Στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ζάλγκιρις (10/4, 22:00), οι παίκτες των φιλοξενούμενων θα φορούν φανέλα, που θα έχει ειδικά τοποθετημένη κάμερα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "euroleague.sport24.gr".

Η τάση της Euroleague να βελτιώνει διαρκώς την εμπειρία των φιλάθλων χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, θα κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά. Κι αυτό γιατί θα γίνει η πρώτη διοργάνωση στον επαγγελματικό αθλητισμό που θα τοποθετήσει μικροκάμερες στις φανέλες των παικτών.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Top 16, με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, δύο παίκτες της Ζάλγκιρις (οι Ρομπέρτας Γιαφτόκας και Έντγκαρας Ουλάνοβας) θα έχουν στη φανέλα τους τοποθετημένες ειδικές κάμερες, που θα καταγράφουν ό,τι συμβαίνει, σε ζωντανή μετάδοση. Όσα προβληθούν, θα τοποθετήσουν τους φιλάθλους στο κέντρο της δράσης, προσφέροντάς τους την ακριβή εικόνα που βλέπουν κι οι ίδιοι κατά τη διάρκεια του αγώνα.


Οι παίκτες των Λιθουανών έχουν ήδη έλθει σε πρώτη επαφή με τις κάμερες, αφού τις φόρεσαν σε προπόνηση της ομάδας. Γι αυτό και άπαντες ήταν θετικοί στο ενδεχόμενο να τις φορέσουν και σε επίσημο αγώνα της Euroleague.

"Η Ζάλγκιρις είναι χαρούμενη που θα αποτελέσει μέρος των νέων τεχνολογιών, που εισάγει η Euroleague. Οι παίκτες μας ανυπομονούν να φορέσουν τη φανέλα με την κάμερα", ανέφερε ο Παούλιος Μοτιεγιούνας, πρόεδρος της ομάδας, πριν συνεχίσει λέγοντας πως "είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να αντιληφθούν ακόμα μία διάσταση του αθλήματος, άρα να το διασκεδάσουν περισσότερο".

Η χρησιμοποίηση εμφανίσεων που έχουν πάνω τους ειδικές κάμερες δίνει συνέχεια στην τακτική της Euroleague να πρωτοπορεί. Θυμίζουμε πως πέρσι, ήταν η πρώτη διοργανώτρια αρχή που έκανε χρήση των ειδικών γυαλιών της Google. Ενώ τον Ιανουάριο, εγκαινίασε μία από τις καλύτερα ενημερωμένες αθλητικές πλατφόρμες.

"Αυτό το βήμα, με τη βοήθεια πάντα της Ζάλγκιρις, που κάνουμε δείχνει πως όλοι είμαστε ενωμένοι και βαδίζουμε μαζί με τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει τις jersey cams στη μπλούζα των διαιτητών, είδαμε μια μοναδική πλευρά του παιχνιδιού, που θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, όταν όλα αυτά θα είναι τοποθετημένα στους ίδιους τους παίκτες", σχολίασε ο Διευθυνητής Επικοινωνίας και Brand της Euroleague, κ. Άλεξ Φερέρ Κρίστιανσον.

Τέλος, ο πρόεδρος της First V1sion (εταιρεία που προμηθεύει τις κάμερες), Χοσέ Ιλντεφόνσο, είπε: "Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά στη μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Είναι τιμή μας που θα ζήσουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με την Euroleague, που αρέσκεται να κοιτά στο μέλλον, και να χρησιμοποιεί τη First V1sion, πριν από κάθε άλλον".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ