2015-04-10 14:48:09
Φωτογραφία για ΠΑΕΙ ΓΙΑ... ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Μπορεί η αναμέτρηση της Μεγάλης Παρασκευής κόντρα στη Νίζνι να μη έχει κάποιο ξεκάθαρο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, με δεδομένο ότι οι ερυθρόλευκοι ακόμη και με νίκη δεν μπορούν να πετύχουν κάτι παραπάνω από τη τρίτη θέση στον όμιλό τους, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχουν ένα πρόσθετο κίνητρο να τερματίσουν με νίκη τη φάση του Top-16.

Αυτό αφορά το γεγονός ότι έχουν μπροστά τους μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία να γράψουν ένα ρεκόρ και να προσθέσουν ακόμη ένα... «παράσημο» στα όσα επιτεύγματα έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα!

Όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "gavros.gr", ο Ολυμπιακός από την περίοδο 2012-13, όταν και επανήλθε η φάση του Top -16 με τη μορφή ενός μίνι «μαραθωνίου» 14 αγωνιστικών, δεν έχει καταφέρει να φτάσει τις 10 νίκες. Κάτι, που καλείται να το πετύχει στο αποψινό ματς, εφόσον λυγίσει την αντίσταση της αδιάφορης Νίζνι στο ΣΕΦ.


Πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2012-13 στην πορεία προς την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει δεύτερος στη φάση του Top-16 με ρεκόρ 9 νικών και 5 ηττών, πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία είχε τον εκπληκτικό απολογισμό 13-1.

Στη συνέχεια "κοντραρίστηκε" με πλεονέκτημα έδρας με την Αναντολού Εφές και με 3-2 προκρίθηκε στο Final-4 του Λονδίνου, όπου αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνολικά φορά στην ιστορία του με τρόπο εμφατικό, διαλύοντας 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει τρίτος με ρεκόρ 8-6 πριν κοντραριστεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης στους χιαστί προημιτελικούς και αποκλειστεί από τους "Μερέχνες" με 3-2.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ