2015-04-11 19:33:29
Φωτογραφία για Ένα νέο ταξίδι ξεκίνησε για τους μετανάστες από τη Γαύδο
Ένα νέο ταξίδι από τη Γαύδο προς τα Σφακιά, ξεκίνησε το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου... για τους 151 μετανάστες, που τη Μ.Πέμπτη, οδηγήθηκαν στις ακτές του ακριτικού νησιού, από έξι σύγχρονους δουλέμπορους, οι οποίοι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους αποβιβάσουν στην Ιταλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Το πλοίο "Σαμαριά", στις 3:30 περίπου, έφτασε στο λιμάνι της Γαύδου για την παραλαβή των μεταναστών και την μεταφορά τους στο λιμάνι των Σφακίων όπου και θα αποβιβαστούν.

Από εκεί θα επιβιβαστούν σε πούλμαν και οι ενήλικες θα μεταφερθούν στα Χανιά, στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου, ενώ τα περίπου 40 ανήλικα παιδιά, θα φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο, που θα υποδείξει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Ο χώρος του Κολυμβητηρίου έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υποδοχή των μεταναστών που υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στο Ακρωτήρι περίπου στις 9 το βράδυ. Ο Δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμμάτων ενώ η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης των μεταναστών.


Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Υποστράτηγο κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, εκτιμάται ότι το απόγευμα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής, σήμανσης κτλ, οπότε η πλειοψηφία από τους 151 μετανάστες (όσοι προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου) θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους, η ΕΛ.ΑΣ θα φροντίσει τη μεταφορά τους σε χώρο φιλοξενίας.

Η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα είναι αδύνατη, καθώς σήμερα δεν εκτελείται δρομολόγιο ενώ η φιλοξενία τους θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο ήταν 157, όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, απεδήχθη ότι έξι από αυτούς, αιγυπτιακής καταγωγής, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι μετανάστες είναι αλλοδαποί υπήκοοι Σουδάν, Σομαλίας, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ και Ερυθραίας (κατά δήλωση τους) ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται, όπως σημειώθηκε περίπου 40 ασυνόδευτα παιδιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ