2015-04-11 20:22:33
Φωτογραφία για Μετανάστες της Γαύδου: Μας πέταξαν στα βράχια
Στα Χανιά βρίσκονται πλέον, μετά από δύο ημέρες φιλοξενίας στην Γαύδο...  οι μετανάστες που εντοπίστηκαν ανήμερα της Μ. Πέμπτης στο ακριτικό νησί όπου τους οδήγησαν έξι διακινητές, υποσχόμενοι μια καλύτερη ζωή.

Το πλοίο Σαμαριά, με τους 151 μετανάστες έφτασε, μετά από ταξίδι τεσσάρων περίπου ωρών, στο λιμάνι των Σφακίων λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Άνθρωποι εξαντλημένοι, μετά από 10 ημέρες ταλαιπωρίας, αφυδατωμένοι και κουρασμένοι στην προσπάθειά τους να βρουν έναν τόπο να ζήσουν ανθρώπινα.

Για δύο από τους αλλοδαπούς υπηκόους, έναν ανήλικο 16 ετών και έναν 30 χρονο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Χανίων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Βάμου, ανέλαβε την διακομιδή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος εμφανίζει συμπτώματα ηλίασης ενώ ο 30χρονος έχει πόνους στο θώρακα και απαιτείται ιατρική εξέταση για διάγνωση.

Καθημερινά έρχονται στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι μετανάστες "αδειάστηκαν" στην ουσία στην ακτή της Γαύδου.

"Μας πέταξαν στα βράχια" μετέφεραν κάποιοι μετανάστες που είδαν το όνειρό τους για μια καλύτερη ζωή να μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Πολλοί από αυτούς έχουν θλαστικά τραύματα, αμυχές σε διάφορα σημεία του σώματος ενώ συχνά ήταν και τα λιποθυμικά επεισόδια λόγω της ταλαιπωρίας.

Με πούλμαν σε χώρους φιλοξενίας στα Χανιά

Οι υπόλοιποι 149 μετανάστες, θα επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό τα Χανιά όπου οι μεν ενήλικες θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι ενώ οι ανήλικοι σε χώρο που υπέδειξε ο Εισαγγελέας Ανηλίκων.

Ο χώρος του Κολυμβητηρίου, μετά από συνεννόηση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου, επελέγη ως ο καταλληλότερος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών και από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε η διαμόρφωσή του για την υποδοχή των φιλοξενούμενων. Ο Δήμος Χανίων εξασφάλισε τον καθαρισμό του χώρου, την τοποθέτηση δύο χημικών τουαλετών και 80 στρωμμάτων ενώ η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανέλαβε το έργο της σίτισης των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά οι παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν στην Γαύδο ήταν 157, όμως μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, απεδήχθη ότι έξι από αυτούς, αιγυπτιακής καταγωγής, είχαν το ρόλο του διακινητή και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι μετανάστες είναι αλλοδαποί υπήκοοι Σουδάν, Σομαλίας, Αιγύπτου, Συρίας, Ιράκ και Ερυθραίας (κατά δήλωση τους) ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται, όπως σημειώθηκε περίπου 40 ασυνόδευτα παιδιά.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ