2015-04-14 13:21:41
Φωτογραφία για 20o  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
20o  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 

08-11 Ιουνίου 2015

Θεσσαλονίκη

Το 20ο Συνέδριο της ΒΕΣΙ (Βαλκανική Επιτροπή Στρατιωτικής Ιατρικής), θα πραγματοποιηθεί από 08 έως 11 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο “Porto Palace” στη Θεσσαλονίκη.

Η ΒΕΣΙ ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της 2ης Συνόδου στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο του 1994, μεταξύ των Βαλκανικών κρατών της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Το 2008 υπογράφηκε η ένταξη της Σερβίας ως πλήρες μέλος, ενώ το 2009 έγινε αποδεκτή η αίτηση της Αλβανίας ως νέο μέλος.

Σκοπός της ΒΕΣΙ είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιατρικών γνώσεων μεταξύ των κρατών μελών (κ-μ) σε θέματα Στρατιωτικής Ιατρικής,  Προληπτικής Ιατρικής, Διαχείρισης Τραύματος, Μαζικών Απωλειών Υγείας, Επείγουσας Ιατρικής, Παθολογικής και Χειρουργικής Ιατρικής, Αεροπορικής και Καταδυτικής Ιατρικής, Ψυχικής Υγείας, Νοσηλευτικής, Κτηνιατρικής, Κλινικής Έρευνας και Μελέτης. Πέρα από αυτό, επιδιώκεται η σύσφιξη φιλίας μεταξύ των κ-μ της.


Το κύριο θέμα του 20ου Συνεδρίου είναι «20 χρόνια ΒΕΣΙ. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν πέρα από τις συνεδρίες με τις προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, δύο Στρογγυλές Τράπεζες με θεματολογίες «Αίτια δευτεροπαθούς υπέρτασης σε νεαρές ηλικίες των Ενόπλων Δυνάμεων» και «Οι κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι, απειλή για τη δημόσια υγεία», όπου θα συμμετέχουν ομιλητές και σχολιαστές από όλα τα κ-μ της ΒΕΣΙ.

Επίσης, θα λάβει χώρα σεμινάριο με αντικείμενο τη ρεαλιστική προσομοίωση αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων υπό στρεσσογόνου περιβάλλοντος, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα εφαρμογής διαφόρων δεξιοτήτων αντιμετώπισης. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρία για τους μαθητές των παραγωγικών στρατιωτικών σχολών Υγειονομικού, καθώς και σύσκεψη των Διευθυντών Υγειονομικού των κ-μ, στην οποία θα συζητηθεί η περιοδική προληπτική υγειονομική εξέταση του προσωπικού των Ε.Δ.

Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 08 Ιουνίου στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Φρουράς με την παρουσία της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης, ενώ θα ακολουθήσει τελετή υποδοχής στο χώρο του  Πολεμικού Μουσείου, με παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος που θα περιλαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την τελετή λήξης, που έχει προγραμματιστεί στις 11 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του 424 ΓΣΝΕ.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 240 περίπου Αξιωματικοί Υγειονομικού από τα κ-μ της ΒΕΣΙ, καθώς και αντιπροσωπεία δέκα Αξκών της 30ης Ταξιαρχίας Υγκού των ΗΠΑ, με έδρα το Sembach της Γερμανίας.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και εμπειρίες για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους και να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές που ακολουθούνται στην κάθε χώρα.

ΠΗΓΗ: http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=4047
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ