2015-04-15 12:24:05
Φωτογραφία για Κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα με δήθεν εξέγερση μεταναστών στη Σάμο!
Ως μεμονωμένο περιστατικό χαρακτηρίζεται απ'όλους, το περιστατικό που έγινε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στη Σάμο, με έναν ανήλικο που προσπάθησε μέσα στον θάλαμο που διέμενε να προκαλέσει φωτιά αλλά και να αυτοτραυματιστεί.

Πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής απήχησης, έχοντας προφανώς λανθασμένες πληροφορίες, παρουσίασαν το γεγονός, ως δήθεν εξέγερση των 250 περίπου μεταναστών (δεν κινδύνεψε κανένας) που μένουν στο Κέντρο, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να ισχύει!

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα δεν πήρε διαστάσεις, αφού παρενέβη άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ ο νεαρός μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του.

Η αλήθεια είναι ότι πριν από 1 μήνα υπήρχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα (το είχε επισημάνει στον Βουλευτή Σάμου κ. Σεβαστάκη αλλά και στον Υφυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας μαςΓιώργος Γαρυφάλλου) όπου οι μετανάστες έχουν ρημάξει στην κυριολεξία το Κέντρο, προκαλώντας πολλές ζημιές και αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον εγκλεισμό τους εκεί.


Όμως το τελευταίο διάστημα οι μετανάστες με συνοπτικές διαδικασίες αναχωρούν σχεδόν αμέσως από το Κέντρο, ταξιδεύοντας προς το ''χωνευτήρι'' τηςΑθήνας και έτσι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση (τουλάχιστον στη Σάμο).

Αυτό που δεν αντιμετωπίζεται ριζικά είναι η ανεξέλεγκτη είσοδος τον λαθρομεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με το επίσημο κράτος να παρακολουθεί αμέτοχο τις εξελίξεις και χωρίς τουλάχιστον να επεμβαίνει αποτελεσματικά στα κυκλώματα (Τουρκίας και Ελλάδας) που θησαυρίζουν από αυτή την ιστορία!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ