2015-04-15 15:12:05
Φωτογραφία για ΑΜΕΣΟΙ οι κίνδυνοι για ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ!
Με την θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει πλέον έως και 28 C τις επόμενες ημέρες... και τον αριθμό των εντόμων να πολλαπλασιάζεται επικίνδυνα, έρχεται σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνει ΤΡΑΓΙΚΑ το ήδη ανυπόφορο πρόβλημα από τα τεράστια «βουνά» των σκουπιδιών στον Δήμο Πύργου. Που πλέον έχουν ξεπεράσει αρκετά τους 13.000 διάσπαρτους τόνους!!!

Και …οδεύουν προς τις 15.000 τόνους σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις!!!

Οκτώ μήνες και σε πολλές περιοχές εννέα μήνες έχει να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων.

Τα ποντίκια κάνουν πάρτυ πάνω στα τεράστια «βουνά» των σκουπιδιών.

* Σε μια σκέτη κόλαση αρχίζουν να μετατρέπουν τη ζωή των δημοτών τα κουνούπια και οι σκνίπες, που επιδίδονται σε καθημερινές επιδρομές καθιστώντας αφόρητη την καθημερινότητα των πολιτών.

Αλλά και οι χιλιάδες τουρίστες των κρουαζεροπλοίων που φθάνουν στο Κατάκολο βλέπουν τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών στην διαδρομή Κατάκολο – Αρχαία Ολυμπία και ρωτούν που τους έφεραν.


* * * Οι κάτοικοι, αλλά και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στον Πύργο κρούουν εντονότατα, και για πολλοστή φορά, τον κώδωνα του τεράστιου προβλήματος και του άμεσου κινδύνου ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ!!!

Και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους.

* Έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες και από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου αρτοποιών Βαγγέλης Έξαρχος, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο όριο «Όλοι οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται και δικαιολογημένα, καθώς έχει αρχίσει να αυξάνει κατά πολύ ο αριθμός των μυγών και των εντόμων. Μιλάμε για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που όσο και αν από την πλευρά μας απολυμαίνουμε όλες τις επιφάνειες, αυτό δεν είναι αρκετό για να κρατήσει μακριά τις μύγες και τα άλλα έντομα…

Διαμαρτυρίες όπως είναι φυσικό υπάρχουν και από τους ίδιους τους πελάτες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ένα πραγματικά πολύ άσχημο θέαμα. Μπήκαμε στην άνοιξη και οι θερμοκρασίες επιτρέπουν την αύξηση των εντόμων αυτών, όμως δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να λειτουργούμε έτσι», υπογράμμισε ο Β. Έξαρχος. Ο ίδιος τόνισε ακόμα: «Θα πρέπει να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ τα σκουπίδια από όλο τον δήμο Πύργου. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο τα καταστήματα μας και το χειρότερο είναι πως εάν η κατάσταση αυτή παραμείνει ως έχει τότε είναι πολύ πιθανό να νοσήσουμε ΟΛΟΙ».

Η υγεία των Δημοτών βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ότι γίνει, πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ και να απομακρυνθούν οι περίπου 13.000 πλέον τόνοι σκουπιδιών που όπως προαναφέραμε, υπολογίζεται ότι τώρα υπάρχουν στην πόλη του Πύργου, στα χωριά, στην Εθνική Οδό, αλλά και στο παραλιακό μέτωπο (πολλοί θέλουν να κάνουν Πάσχα στα παραλιακά τους σπίτια)…

Τι είναι οι σκνίπες και τα κουνούπια

Οι σκνίπες και τα κουνούπια είναι αρθρόποδα έντομα πτερυγωτά. Ανήκουν στην τάξη των δίπτερων, που σημαίνει πως έχουν μαλακό σώμα, ένα ζεύγος κεραιών, δύο ζεύγη πτερυγίων και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που θα δούμε πιο κάτω. Από τα δύο ζεύγη φτερών, το πρώτο αποτελείται από μεγάλα φτερά, σαν μεμβράνες, ενώ το δεύτερο είναι πολύ μικρό και χρησιμεύει σαν όργανο ισορροπίας. Τα πόδια τους είναι μεγάλα. Οι κεραίες τους είναι νηματοειδείς και αρκετά μεγάλες. Τα αρσενικά τρέφονται με χυμούς φυτών ενώ τα θηλυκά μυζούν και αίμα, το οποίο τους είναι απαραίτητο για την παραγωγή αβγών.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ