2015-04-15 18:12:19
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΠΙΘΑΝΟ GREXIT Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
Οι αγορές δεν ανησυχούν για πιθανή χρεοκοπία ή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι απ' ότι φαίνεται έχουν αποτιμήσει κάθε σενάριο που αφορά τη χώρα. «Δεν υπάρχει μετάδοση» της κρίσης στις αγορές εκτίμησε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο κομμάτι στο σύνολο της Ευρωζώνης καθώς και ότι παράγοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών διαβεβαιώνουν ότι «οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει κάθε δυνατή έκβαση» επομένως «δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης».

Ο Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη για την Ελλάδα», ενώ ισχυρίσθηκε ότι η νέα κυβέρνηση της χώρας «κατέστρεψε» όλα τα σενάρια στα οποία βασιζόταν η ανάκαμψη των δημοσιονομικών της χώρας.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα», υπογράμμισε σχολιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, «χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά «η έλλειψη ανταγωνιστικότητας».

Για τη σκληρή στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών είχε προϊδεάσει με τις δηλώσεις της η εκπρόσωπός του που κάλεσε την Ελλάδα να μην περιμένει παροχή οικονομικής βοήθειας εντός του Απριλίου, πόσο μάλλον λύση στο πρόβλημά της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ