2015-04-15 20:45:07
Φωτογραφία για Ηλεία: Σκουπίδια και… μετά το Πάσχα!
Με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης έκαναν Πάσχα οι δημότες του Πύργου αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής που αν και έφτασαν στον τόπο τους για να ξεκουραστούν το τριήμερο κατέληξαν να δυσανασχετούν με την κατάσταση που επικρατεί.

Δυστυχώς η αποκομιδή που αναμενόταν να ξεκινήσει χθες, όπου η δημοτική αρχή θα υπέγραφε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Φορέα Διαχείρισης Αγρινίου για τον ΧΥΤΑ Στράτου Αιτωλοακαρνανίας, δεν έγινε πράξη τελικά καθώς από την πλευρά του Αγρινίου δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη που θα έδινε το έναυσμα για την έναρξη της αποκομιδής.

Ωστόσο, η ποσότητα των 1.500 τόνων σκουπιδιών που θα απορροφήσει ο δήμος του Αγρινίου, δεν θα λύσει το πρόβλημα και τον εφιάλτη των σκουπιδιών αφού, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις των φορέων αλλά και αιρετών παραγόντων του Πύργου, αυτή τη στιγμή στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες, βρίσκονται εκτεθειμένα πάνω από 10 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων.


Τα σκουπίδια αυτά, έχουν προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη δημοτική αρχή, καθώς ακόμα κι αν υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση με τον δήμο της Ήλιδας, για την δεματοποίηση στα Κονιδέικα, εξαιτίας της σήψης που έχουν υποστεί δεν μπορούν να δεματοποιηθούν. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μεταφερθούν σε νόμιμο ΧΥΤΑ, τον οποίο αναζητά ο δήμος του Πύργου και για το λόγο αυτό ζητά και την ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας.

Πάντως η καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ του δήμου Αγρινίου, προκάλεσε ερωτηματικά σε αιρετούς παράγοντες του δήμου Πύργου, ωστόσο από τον δήμο του Αγρινίου, δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περί «μπλόκου» του δήμου στον Πύργο. μάλιστα, όπως επισημαίνεται η Προγραμματική Σύμβαση θα ισχύσει κανονικά, είναι καθ’ όλα νόμιμη και απλώς δεν έχει υπογραφεί εξαιτίας κάποιων διαδικαστικών θεμάτων.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ