2015-04-16 08:33:12
Φωτογραφία για Δυο εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν να μπουν στην Ελλάδα
"Έχουμε επίγνωση της σοβαρότητας του μεταναστευτικού προβλήματος", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας την Τετάρτη στην πρώτη του συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες.

Ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως αυτή την στιγμή στα τουρκικά παράλια βρίσκονται δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, τα οποία αν διαπιστώσουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις εστίες τους, τότε η Ελλάδα θα δεχτεί πιέσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ο κ. Δρίτσας στράφηκε κατά της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καλή είναι η κριτική, αλλά η εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος και προς επίρρωσιν αυτών σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο πως αυτή κυβέρνηση συνέστησε υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν χρειάζονται η κριτική της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Τύπου για να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα εντείνεται διαρκώς, είπε και χαρακτήρισε αδιανόητα τα σχόλια ότι «ανοίξαμε τα σύνορα».

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ