2015-04-17 11:48:04
Φωτογραφία για Δύο νεκροί στην οδό Σαχτούρη και ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που… ζητά δολοφόνους και απαντήσεις δύο χρόνια μετά! [photos]
Ήταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου του 2013 όταν η Πάτρα «ξύπνησε» από ένα διπλό έγκλημα... στην οδό Σαχτούρη έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης, ανοίγοντας έναν κύκλο αίματος, που συνεχίστηκε λίγες ημέρες αργότερα στην περιοχή των Ζαρουχλείκων με νέες δολοφονίες μέρα – μεσημέρι Δύο χρόνια μετά και ακόμα ο φάκελος αυτής της υπόθεσης, η οποία στην κυριολεξία συγκλόνισε το πανελλήνιο κυρίως για τον τρομακτικό τρόπο με τον οποίο ο δράστης έδωσε τη χαριστική βολή σχεδόν εξ επαφής στα θύματά του, παραμένει ανοικτός και η διπλή δολοφονία ανεξιχνίαστη.

Πρόκειται για την υπόθεση του μακελειού στην οδό Σαχτούρη με τη δολοφονία του 32χρονου Κώστα Φράγκου και του 35χρονου Βασίλη Σινούρη έξω από το μπαρ Bijoux στο κέντρο της Πάτρας.

Το ιστορικό της διπλής δολοφονίας

Στις 3.21 τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2013, δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και φορούσαν μαύρα ρούχα και λευκά κράνη, ανέβηκαν ανάποδα την οδό Σαχτούρη, επί της οποίας βρίσκεται το κλαμπ Bijoux, από την οδό Αγίου Ανδρέου προς την Ρήγα Φεραίου.


Όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει στα «χέρια» της η ΕΛ.ΑΣ. από κάμερα διπλανού καταστήματος που δείχνει σχεδόν στα τρία μέτρα απόσταση, η μηχανή με τους δύο δράστες διαθέτει "φάρους" αντίστοιχους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το πρώτο θύμα εικονίζεται να τους χαιρετά και τότε ο συνεπιβάτης βγάζει ένα αυτόματο όπλο και τον πυροβολεί πολλές φορές εν ψυχρώ. Ύστερα ο ίδιος κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα, ρίχνει χαριστική βολή στον σωριασμένο άνθρωπο και κυνηγά τον δεύτερο με προτεταμένο ένα πιστόλι που το κρατά με τα δύο χέρια του.

Τη σκηνή καταγράφει μια δεύτερη κάμερα που "κοιτάζει" το αντίθετο σημείο του δρόμου. Ο άτυχος άνθρωπος που ήταν τραυματίας αφού έτρεξε λίγο πίστεψε ότι ξέφυγε και κρύφτηκε πίσω από ένα αυτοκίνητο. Ο ένοπλος ωστόσο με φοβερή ψυχραιμία βρέθηκε δίπλα του και τον πυροβόλησε.

Άμεσα όσοι ήταν μέσα στο μαγαζί, πετάγονται έξω και βλέπουν τους δύο νεαρούς να ψυχορραγούν.

Ενημερώνουν την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ και στο σημείο καταφθάνουν ασθενοφόρα τα οποία τους μεταφέρουν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Ο Βασίλης Σινούρης έχει ήδη καταλήξει, ενώ μερικές ώρες αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή και ο Κώστας Φράγκος παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης, αθλητής του χάντμπολ, όπως λένε πηγές της Αστυνομίας «βρέθηκε στο ακατάλληλο σημείο την λάθος στιγμή».

Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι δράστες ήθελαν να δολοφονήσουν δύο συγκεκριμένα άτομα, τον Κώστα Φράγκο και τον αδελφό του, Αλέξη, χωρίς ωστόσο να πετύχουν πλήρως το στόχο τους.

Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες ενώ η αστυνομία περισυνέλεξε με κάθε προσοχή τα ευρήματα.

Ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο

Τη διπλή δολοφονία έχει καταγράψει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης από διπλανό κατάστημα πολύ κοντά στο σημείο του μακελειού με την τοπική Αστυνομία να έχει από την πρώτη στιγμή στα χέρια της το οπτικό υλικό, το οποίο και ανέλυσε εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια και με τη συνδρομή ειδικών από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε τότε σε δηλώσεις του υψηλόβαθμος αξιωματικός που χειριζόταν την υπόθεση: «Επρόκειτο για ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο που έχει χειρισθεί η ΕΛ.ΑΣ., αντίστοιχο και ίσως πιο τρομακτικό της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Καταγράφει από απόσταση τριών μέτρων την εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανθρώπων που στέκονταν στο πεζοδρόμιο»…

Τα χαρακτηριστικά του δράστη

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης ήταν χαμηλού αναστήματος με σωματοδομή όχι τόσο μεγάλη.

Αυτό που θεωρείται πάντως ως βέβαιο είναι πως επρόκειτο για επαγγελματία, καθώς ο «εκτελεστής» της Πάτρας κρατά το αυτόματο και με τα δυο του χέρια και δείχνει ψύχραιμος και αποφασιστικός.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ