2015-04-20 09:52:09
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση στη δημόσια υγεία;
Γράφει: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus.com.gr

Την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, προέβλεψε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Στο 2ο εξάμηνο του έτους θα αναζητηθεί λύση για τη χρηματοδότητή τους.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο κινδυνεύει από αιφνίδιο θάνατο το φθινόπωρο, καθώς τότε τελειώνουν τα χρήματα στα περισσότερα νοσοκομεία. 

Την κρισιμότητα του ζητήματος ανέδειξε - μιλώντας σε εκδήλωση για την επίσημη τοποθέτηση του νέου ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) - ο Γιάννης Μπασκόζος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι με τα προϋπολογισθέντα χρήματα για τα νοσοκομεία, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν. "Κι εμείς πιστεύουμε ότι με τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς, έναν εκ των οποίων διαχειριζόμαστε και φέτος - και δεν θέλω να κοροϊδευόμαστε - δεν μπορεί να στέκει όρθια η Υγεία", είπε χαρακτηριστικά. 


Ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας, εκτίμησε ωστόσο ότι προς το τέλος του χρόνου θα υπάρξει κυβερνητική πρόνοια για το θέμα, αφού ούτε τα νοσοκομεία αλλά ούτε κάποια άλλη δομή υγείας θα μπορεί να δουλέψει. "Θα υπάρξει συμπλήρωση όταν η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να περάσει τον "κάβο", αυτόν που δεν μας επιτρέπει να ζήσουμε σαν κανονικός λαός μέσα στην Ευρώπη, με το ευρωπαϊκό κεκτημένο" σημείωσε. Παράλληλα, ζήτησε τη συμπαράσταση του ιατρικού κλάδου στη μάχη που δίνεται, για να τα καταφέρει η χώρα. "Κύριο μέλημά μας είναι πώς, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα διασφαλιστεί για το λαό η ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας και η αξιοπρεπής άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος", τόνισε σχετικά, ζητώντας την καλόπιστη κριτική του ΠΙΣ στην κυβερνητική προσπάθεια.

Ο κ. Μπασκόζος ευχήθηκε τέλος καλό έργο στο νέο ΔΣ του ΠΙΣ, υπογραμμίζοντας πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις που υπάρχουν κι εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η χώρα θα τα καταφέρει τελικά "με μεγάλο κόπο, με αξιοπρέπεια, με σκληρή δουλειά, με συνεννόηση, με καλή πίστη, αλλά και με κριτική και έλεγχο".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ