2015-04-20 13:17:38
Φωτογραφία για Πάτρα: Η Δημοτική Αρχή για την παιδική χαρά στο Φάρο - Η παιδική χαρά ανήκει στο Δήμο και όχι στον ιδιώτη
Ο Δήμος με ανακοίνωσή του υποστηρίζει:

Η παιδική χαρά στην παραλία του Φάρου, όπως και οι θέσεις στάθμευσης και οι άλλες υποδομές στο χώρο (τα παγκάκια που «εξαφανίστηκαν»), δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των παιδιών και όλων των πολιτών και όχι για να εξυπηρετηθεί ο ιδιώτης που έχει νοικιάσει το κατάστημα.

Ο επιχειρηματίας δεν έχει νοικιάσει το πάρκο και την παιδική χαρά. Εξάλλου είναι παντελώς παράνομο να έχει αναλάβει ως ιδιώτης, να τοποθετεί μηχανήματα για παιδότοπο, μετατρέποντας τον κοινόχρηστο χώρο σε «ιδιοκτησία» του, επεκτείνοντας έτσι δωρεάν και παράνομα την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Οι πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι και οι παιδικές χαρές δεν πρέπει να παραχωρούνται σε επιχειρηματίες για κερδοσκοπική εκμετάλλευση.

Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να υπερασπισθεί τον δημόσιο χώρο που ανήκει στο λαό και να τον προστατεύσει από κάθε είδους αυθαιρεσία.

Η συντήρηση και οι επισκευές στις παιδικές χαρές, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Οι παρεμβάσεις μας λοιπόν θα συνεχιστούν, για να διασφαλιστούν όροι ασφαλείας για τα παιδιά και τους γονείς τους.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, προβλέπονται κονδύλια για την άμεση ανακατασκευή και τη συντήρησή τους.

Ταυτόχρονα διεκδικούμε από την κυβέρνηση προσωπικό και χρηματοδότηση, για την ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ